Olekszij megmenekülésének története – 30 órát töltött egyedül a vadonban a 6 éves kisfiú

Egy ország aggódott és imádkozott a 6 éves Olekszijért, aki szombaton délután tűnt el a Hoverla térségében, miután a hegycsúcsra vezető zöld jelzésű túraösvényen körülbelül 2,5 kilométerre a csúcstól elszakadt a rokonaitól. Vasárnap a kora esti órákban bukkantak rá önkéntesek, több mint két kilométerre attól a helytől, ahol utoljára látták. A kis Olekszij 30 órát töltött egyedül a vadonban, a szabad ég alatt éjszakázott. Csodával határos módon az ijedtségen kívül semmi baja nem esett.

A gyerek egy párfős csoporttal nagymamája, nagynénje és idősebb testvére társaságában indult Ukrajna legmagasabb hegycsúcsára szombaton. A nagymama és unokája nem tudta tartani a lépést, így lemaradtak a csoporttól. A kisfiú egy idő után úgy döntött, előre szalad a nagynénjéhez és a testvéréhez. Az asszony abban a hitben volt, hogy a gyerek utolérte a többieket és velük folytatta a túrát, így csak két órával később, amikor a többiek már lefelé ereszkedtek a csúcsról, derült ki, hogy Olekszij nincs velük. Elkezdték keresni Olekszijt, de nem találták, ekkor hívták a hegyimentőket, ám ekkor már szürkült. Nagyszabású kutató-mentő akció indult több mint másfél ezren – hegyimentők, katonák, erdészek, kutyás rendőrök és önkéntesek – keresték a kisfiút. Sem étel, sem víz nem volt nála, ráadásul nyáriasan volt felöltözve, miközben a hegyekben éjszaka mindössze 8 fok volt. A kutatást egyre nagyobb területre terjesztették ki, hőkamerás drónokat is bevetettek. Az eltűnése után 30 órával önkéntesek találtak rá a kisfiúra, több mint két kilométerre attól a helytől, ahol utoljára látták.

A hegyimentők szerint csodával határos Olekszij megmenekülése. A 6 éves kisfiú elképesztő bátorságról és emberfeletti erőről tett tanúbizonyságot. A szülők örömkönnyek között ölelték át fiukat, aki a saját lábán jött le a hegyről. Az újságírók kérdésére a megszeppent kisfiú elmondta, hogy a földön éjszakázott, egyáltalán nem félt és nem fázott. Nem volt szomjas és éhes. Később az édesapa közösségi oldalán írt arról, hogy mit mesélt neki a fia, hogyan próbált kikeveredni a sűrű erdőből. A gyerek elmondta, hogy igyekezett elkerülni a sziklás, meredek hegyoldalakat, olyan ösvényt keresett, ahol esetleg összefuthat túrázókkal. Éjszakára egy éles botot készített maga mellé, ezzel védte volna meg magát a vadállatoktól.

Olekszij megtalálását követően nem szorult kórházi ellátásra, szülei rögtön hazavitték. Ezt a kalandot valószínűleg soha nem felejti el.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó