Eltévedt egy család a Kárpátokban

Az egész éjszakát az erdőben töltötte a Borzsa-havasokban eltévedt család, írja a Mukachevo.net.

A Kárpátokban, a szabad ég alatt töltötte egy fiatal házaspár egy év körüli gyermekével keddre virradóra az éjszakát – közölte a megyei katasztrófa-elhárítási szolgálat sajtóosztálya. A családot a reggeli órákban találták meg az erdőben, miután telefonon segítséget kértek a hegyimentőktől, ugyanis belázasodott a gyerek.

A házaspár hétfőn délután indult el kirándulni a Borzsa-havasokban lévő Velikij Verh hegycsúcshoz. Egy tisztáson erős viharba kerültek, ezért úgy döntöttek, hogy egy közeli településen keresnek menedéket. Ám az ösvény, amiről azt hitték, hogy a faluba visz, egy fakitermelésre kijelölt területre vezette őket. Közben rájuk sötétedett, ezért úgy döntöttek, hogy ott éjszakáznak. Reggelre belázasodott a kisgyerek, ekkor hívtak segítséget. A hegyimentők a férfi által megadott koordináták alapján hamar megtalálták őket.

A család nem sérült meg, de a gyereket megviselte a 8 fokos erdei éjszaka, ezért a mentők a volóci kórházba szállították a kisfiút megfigyelésre.

Az elmúlt hétvégén egy ország aggódott és imádkozott a 6 éves Olekszijért, aki szombaton délután tűnt el a Hoverla térségében, miután a hegycsúcsra vezető zöld jelzésű túraösvényen körülbelül 2,5 kilométerre a csúcstól elszakadt a rokonaitól. Vasárnap a kora esti órákban bukkantak rá önkéntesek, több mint két kilométerre attól a helytől, ahol utoljára látták. A kis Olekszij 30 órát töltött egyedül a vadonban, a szabad ég alatt éjszakázott. Csodával határos módon az ijedtségen kívül semmi baja nem esett.

Forrás:
KISZó/Mukachevo.net

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó