Idén már nem maradt el a Havasi-torna

A Covid-világjárvány tavalyi berobbanása miatt 2020-ban nem lehetett megtartani a Havasi Andrásról elnevezett nívós nemzetközi utánpótlástornát. Az idén azonban javult annyira a helyzet, hogy ismét Kárpátalján lépjenek pályára az ország legjobb akadémiáinak csapatai. A seregszemle kiváló alkalom arra is, hogy a szakemberek lemérhessék, hol tart a kárpátaljai utánpótlásképzés.

Az augusztus 16-án kezdődött és 5 napon át tartó VII. Havasi András nemzetközi utánpótlástornán két korcsoportban 14 klub képviselteti magát, Magyarországról a Várda FC, a Nyíregyházi Bozsik Akadémia és a felcsúti Puskás Akadémia U15-ös és U17-es csapatai érkeztek vidékünkre, ahol többek között a Dinamo Kijev, a Sahtar Doneck, a Metaliszt Harkiv és a Csornomorec Odessza korosztályos legjobbjaival mérkőzhetnek meg. Kárpátalját az Ungvári Szakosított Sportiskola, a Minaji FC akadémiája és a Dercenben működő Munkácsi Labdarúgó Akadémia képviseli.

A nyitónapon az ungvári sportiskolások 2005-ös születésű gárdája hatalmas meglepetésre 2–2-re végzett a nagynevű Sahtarral.

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó