Elméletileg ugyan van, gyakorlatilag még nincs digitális Covid-tanúsítvány

A Digitális Átalakulás Minisztériuma nyilvánosságra hozta, hogyan juthatnak hozzá az ukrajnai állampolgárok a Gyija mobil alkalmazásban a digitális covid-tanúsítványhoz.

Mihajlo Fedorov tárcavezető mai sajtótájékoztatóján elmondta, a mától az Európai Unió által is elismert tanúsítvány letöltéséhez be kell lépni a szolgáltatások menüpontba, ahol kérvényezni kell a tanúsítvány letöltését, amihez szükség van az illető elektronikus aláírására is. Utóbbit a kérvényező biometrikus arcképével lehet megkapni néhány művelettel.

Ám mielőtt valaki azonnal hozzálátna a tanúsítvány lekéréséhez, hozzátette, a Gyija mobil alkalmazásban még mindig a kidolgozás, frissítés stádiumában van ezen szolgáltatás, magyarán nem mindenki számára elérhető. Ajánlatos maga a Gyija alkalmazás újraletöltése.

Miután beindul az alkalmazás, két – egy belső és egy külföldre szánt – tanúsítvány lesz letölthető. A nemzetközi szertifikát több információt fog tartalmazni gazdájáról, míg a belföldihez egy fénykép is társul majd és a karantén újabb szigorítása esetén lesz alkalmazható.

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó