Ukrajnában ismét lekapcsolhatják az adósokat a kommunális szolgáltatásokról

Augusztus 20-tól életbe lépett az a törvény, melynek értelmében módosításokat eszközöltek az elektromos szolgáltatáshoz való csatlakozás rendjében.

Ezen belül ezzel a törvénnyel érvénytelenítették az adaptív karantén idejére korábban elfogadott korlátozást, mely megtiltotta, hogy az adósokat tartozásuk miatt lecsatlakoztassák a kommunális szolgáltatásokról. Eddig a karantén idején és az azt követő 30 napon belül is tilos volt bírságot felszámolni. Ezentúl csak azon régiókban marad hatályban a törvény, amelyek a járványügyi vörös zónába kerülnek, de a szolgáltatók a vörös zóna megszűnését követő 30 nap után ismét visszatérhetnek a szankciókhoz.

Magyarán mostantól a vizet, gázt, áramot és egyéb szolgáltatást nyújtó vállalatoknak kliensük tartozása esetén joguk van azt lecsatlakoztatni a rendszerről. A szolgáltatás újraindításának költségeit, ami például a villamos hálózat esetén 600 és 2000 hrivnya közötti összeg lehet, a fogyasztónak kell állnia. Előtte persze ki kell egyenlítenie hátralékát.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó