A 30 éves Ukrajna a kárpátaljai magyarság szemszögéből; KISZó-túra: magyarságtudat, gyökerek, misszió; Ezeréves ukrán államiságról beszélt Zelenszkij

A Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 A 30 ÉVES UKRAJNA A KÁRPÁTALJAI MAGYARSÁG SZEMSZÖGÉBŐL – Elemzésünkben arra kerestünk válaszokat, hogy a jog és a demográfia szempontjából honnan indult és hová jutott a kárpátaljai magyarság.

👉 EZERÉVES UKRÁN ÁLLAMISÁGRÓL BESZÉLT ZELENSZKIJ – Áder János kemény bírálata nem tetszett Kijevnek.

👉 KISZÓ-TÚRA: MAGYARSÁGTUDAT, GYÖKEREK, MISSZIÓ – A Hoverla után idén Kijev magyar emlékhelyeire vittük el a szerkesztőség nemzeti lobogóját.

👉 ELKEZDŐDÖTT AZ V. KÁRPÁTALJAI NYÁRI EGYETEM – Itt mindenki szélesítheti tudását.

👉 KÖZÖSSÉGÉPÍTŐ LECSÓFESZTIVÁL BORZSOVÁN – A Konyha ördögei csapat főzte a legízletesebb lecsót.

👉 GEOFOLK – NÉPEK VISELETE KIÁLLÍTÁS KÁRPÁTALJÁN – A mozgó kiállítást Dávid Botond, Európa Polgár Díjas fotóművész készítette.

👉 SZENT ISTVÁN-SZOBROT AVATTAK MEZŐKASZONYBAN – A mellszobrot Szilágyi Mátyás es Orosz Ildikó leplezték le.

👉 ELISMERÉS KÖZÖSSÉGÜNK SZOLGÁLATAIÉRT – Beregardóban, a Perényi Kulturkúriában a nemzeti ünnep alkalmából Magyarország Beregszászi Konzulátusa és Ungvári Főkonzulátusa közös rendezvényén kárpátaljaiak vehettek át magyar állami kitüntetést.

👉 SZABADSÁG – PÉNZÉRT – Magyar Tímea publicisztikája.

👉 MIT MONDOTT AZ ELNÖK? – Horváth Sándor véleményírása.

👉 OLYAN RITKA A BECSÜLETES VÁMOS, MINT A FEHÉR HOLLÓ – Előző heti KISZó-kérdésünk elemzése

👉 SZÁZADUNK ÁTKA: AZ ÜLŐ ÉLETMÓD – Miért veszélyes és hogyan küzdhetünk ellene?

👉 „…A JÓ ISTENNEK CÉLJA VAN VELÜNK” – Kulcslyuk rovatunk vendége Moskola Anasztázia közgazdász.

👉 KI SZÁMÍTHAT NYUGDÍJEMELÉSRE AUGUSZTUSBAN? – Ezúttal a rokkantak juttatását emelik.

👉 A CARMINA BURANA BEREGSZÁSZBAN – Ismét telt ház volt az amfiteátrumban.

👉 IRODALMI KARAVÁN KÁRPÁTALJÁN ÉS FELVIDÉKEN – vajdasági irodalmárok látogattak Beregszászba és Tiszabökénybe; Kárpátaljai alkotók látogattak a felvidéki Csiliznyáradra és Dunaszerdahelyre.

👉 KELEMEN DOMINIKA: VOLT OLYAN, HOGY HÁROM HELYEN KELLETT LENNEM EGYSZERRE – A fiatal pedagógus igazi elhivatottságot érez a szakmája iránt.

👉 4 KILOMÉTER MARADT HAZÁIG – A RÉSZEG SOFŐR MEGÖLT 3 EMBERT – A tragikus baleset hét sérültjének állapota továbbra is súlyos.

👉 IVANICJA ÁLLÁSÁBA KERÜLT AZ ÚJABB KUDARC – Az Ungvári FC vezetőedzője felajánlotta a lemondását, amit a klubvezetés elfogadott.

👉 JUBILEUMI GARANYI-KIÁLLÍTÁS BEREGSZÁSZBAN – Több tucat alkotás került közszemlére, többnyire portrék, beregszászi utcarészletek, tájképek.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV📺 csatornák műsorkínálata mellett humor😂, bulvár💋, recept🥘, teszt📑, életmód 🤸‍♀️ és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp♉. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban🏣, online 💻 a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó