Veszélyben az ungvári kutyamenhely

Pénzügyi gondjai miatt veszélybe került az ungvári állatmenhely működése.

A Barbosz állatmenhelyen jelenleg 110 kutyáról és 50 cicáról gondoskodnak. A féregtelenítésük, ivartalanításuk, védőoltásaik hatalmas költségeket emésztenek fel, ahogyan napi etetésük is, hisz napi 35 kilogrammnyi tápot használnak el a menhely munkatársai.

Az ebekről és cicákról gondoskodó személyzet mindent megtesz annak érdekében, hogy elő tudja teremteni a menhely fenntartásához szükséges összeget, ám ez rendkívül nehezen sikerül. Holott az önkéntesek mindent megpróbálnak, vásárokat, akciókat, angol nyelvű klubokat szerveznek, szuveníreket készítenek stb., s gyakorlatilag mindent önállóan végeznek el (fűnyírás, takarítás, etetés, a kóbor állatok begyűjtése, kezelése) a menhely területén, hogy ezáltal is spóroljanak a költségeken, az állatok gyarapodásával a kiadási rész is egyre nagyobb, s a közüzemi számlákat is be kell fizetni.

Jelenleg 30 ezer hrivnyával adósak az állatkórháznak. Ugyan az állatorvosuk rendkívül becsületes, viszont a gyógyszereket meg kell venniük. Ezért a Barbosz munkatársai arra kérnek mindenkit, aki nem közömbös az állatok sorsa iránt, hogy segítsen!

A KISZó Online korábban élő riportot készített a helyszínen és videót is készített:

Négylábú barátaink és akik gondoskodnak róluk │KISZó-riport

KISZó-videó: Barbosz ‒ elhagyatott kiskedvencek menedéke

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó