BL-csapat ellen írt történelmet a Minaji FC

Minaj-Sahtar Ungvár

Bajnokok Ligája-résztvevő csapattól rabolt pontot a Minaji FC. A Sahtar Doneck elleni döntetlen alighanem bevonul a klub történetének aranykönyvébe. Másik két csapatunk, az Ungvári FC és a Munkácsi FC sajnos csak a vereségeinek számát növelte a hétvégén.

A Sahtar Doneck hosszabbításos meccsen búcsúztatta a Monacót és menetrendszerűen jutott a BL főtáblájára. Ezek után érkezett Ungvárra, ahol a Minaji FC várt rá. A narancssárgamezesek utoljára 2015 decemberében jártak errefelé, s akkor 6–1-re páholták el a Hoverlát. A megyeszékhely Avangard-stadionjában közel nyolcezren voltak kíváncsiak Roberto De Zerbi sztárjátékosaira: Dodóra, Marcos Antonióra, Marlosra, Solomonra, Traoréra és a többiekre. Vaszil Kobin ismét öt védővel küldte pályára csapatát: Kucser – Honcsar, Horin, Vekljak, Lihovigyko (Bajdal), Szinyohub – Bilonog (Kovalenko), Petruszenko, Meszhi (Kulijev), Ahmedzade (Matic) – Szeleznyov (Visnyevszkij).

Marlon 15 perc alatt összeszedett két sárgát, mehetett zuhanyozni. A vendégek azonban könnyen elbírták az emberhátrányt is, s Traore tizenegyesével a 33. percben vezetéshez jutottak. Fordulás után kissé visszavettek, a Minaj egyre bátrabban futballozott, s negyedórával a vége előtt Rusztam Ahmedzade szép fejessel egyenlített, sőt, pár perccel később csak centik választották el a győztes találat megszerzésétől. A hosszabbítás perceiben következett még egy páros kiállítás – Kulijev és Dodo akaszkodott össze –, de a végeredmény nem változott. A Sahtarnál 9 évet lehúzó Kobin jogosan nevezte klubtörténeti sikernek a pontszerzést. A csalódott vendégek részéről senki nem nyilatkozott a sajtónak, sietségüket azzal indokolták, hogy a gépüknek sürgősen fel kell szállniuk, mert az ungvári reptéren nincs kivilágítás…

A Sahtar fő konkurense, a Dinamo Kijev ismét gálázott, hetet lőtt a Kolosznak, ami Ruszlan Kosztisin edző állásába került. A Premier Liga 6. fordulójában: Metaliszt-1925–Dnyipro 1–2, Csornomorec–Olekszandrija 2–2, Ingulec–Mariupol 3–0, Ruh–FK Lviv 1–0, Zorja–Vorszkla 1–0, Deszna–Veresz 0–4, Dinamo–Kolosz 7–0, Minaj–Sahtar 1–1.

A Dinamo Kijev 16 ponttal áll az élen, mögötte a Sahtarnak és a Dnyiprónak két-két ponttal van kevesebb. Az egy meccsel kevesebbet játszó Minaji FC 5 ponttal a 12. helyen áll, a következő fordulóban az egy egységnyivel kevesebbet gyűjtő Csornomorec Odesszát látja vendégül.

Európa élcsapatait hozza el Ukrajnába a Dinamo Kijev és a Sahtar Doneck.

A kijeviek a BL E-csoportjában a Bayern Münchennel, a Barcelonával és a Benficával találkoznak, utóbbi csapattal a nyitókörben Lisszabonban.

A Sahtar a D-kvartettbe került, ahol a Real Madrid, az Internazionale és a teljes mezőny leggyengébb tagja, a Sheriff Tiraspol lesz az ellenfele. Első meccsüket Moldovában játsszák.

A Zorja Luhanszk kettős vereséggel esett ki az Európa Ligából az osztrák Rapiddal szemben, így az új sorozat, az Európa Konferencia-liga főtáblájára került, ahol az AS Roma, a CSZKA Szófia és a Bodö Glimt lesz a csoportellenfele.

Mihajlo Ivanicja távozása után már az új vezetőedzővel vágott neki az 1500 kilométeres kramatorszki túrának a másodosztályban sereghajtó Ungvári FC. Bohdan Blavackij megbízott vezetőedző sem tudott csodát tenni, csapata 3–2-es vereséget szenvedett az élmezőnyhöz tartozó Avangardtól. A mieink góljait Hajducsik és Skinder szerezték. Az ungvári klub körüli helyzetet csak súlyosbítja, hogy a csapat legismertebb és legjobb játékosa, Pukánics Adrián csapatkapitány közös megegyezéssel felbontotta a kontraktusát. Roppant nehéz a csapat sorsolása is: szeptember 5-én, vasárnap délben a Jurij Kalitvincev edzette Zsitomir látogat Ungvárra, majd a feljutást megcélzó Krivij Rih-hez látogatnak a mieink.

Zsinórban harmadik vereségét szenvedte el a Munkácsi FC. A Dercenben működő akadémia kirakatcsapata Dunajivciben szedett össze egy sima hármast a helyi Epicentr gárdájától.

Forrás:
KISZó/DGY/Fotók:Facebook
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó