14 ezer hrivnyával kecsegtető állásokat kínálnak

Ukrajnában folyamatos vitatéma, hogy az átlagembernek havonta milyen összegre van szüksége a tisztességes életvitelhez. A hangsúly itt nem a túlélésen van.

Általában véve a hétköznapi emberek fizetése összehasonlíthatatlan azzal a jövedelemmel, amelyet egyes tisztviselők kapnak. A statisztikai hivatal becslése szerint 2021 júliusában az átlagbér Ukrajnában 14 345 hrivnya volt.

A valóságban azonban a legtöbb ukrán jóval alacsonyabb bért kap.

Volodimir Zelenszkij elnök is olajat öltött a tűzbe, amikor egyik sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy az ukránok által kapott 5-6 ezer hrivnya kis fizetés, ám nem szegénység.

A kárpátaljai munkaadók kínálatai között kutakodva több, országos átlagbérhez hasonló ajánlat található. Lássuk, melyek ezek.

A legtöbb üresedés ilyen fizetéssel Ungváron, Munkácson és Huszton található.

A megyeszékhelyen saját járművel rendelkező futárt keresnek, akinek akár(!) 15 ezer hrivnyát hajlandóak fizetni. Az értékesítési tanácsadók 15-30 ezer hrivnya közötti bérrel kalkulálhatnak.

Megjegyzendő, hogy a garantált minimum „mindössze” 10 ezer hrivnya.

Huszton az értékesítőknek 15-25 ezer hrivnya (fizetés+ eladási százalék+ bónusz) jövedelmet ígérnek.

A vállalat külön megtéríti az üzemanyagköltséget is, amelyet az alkalmazott a munkavégzés során elhasznál, szükség esetén az autó értékcsökkenését is fedezi.

Munkácson nemzetközi utakra keresnek sofőrt.

Érdemes megemlíteni az IT-szektort. Itt a fizetés sokkal magasabb, ám nagyobb a követelmény is. A szakértelem mellett angol nyelvtudás, 2-3 éves hasonló pozícióban szerzett tapasztalat szükséges.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó