A gyerekek ismét veszélyes „szórakozást“ űznek

A világ más országaiban élő serdülők évek óta szenvednek az efféle veszélyes „mulatságoktól”. Ukrajnában is egyre gyakoribbak az ilyen esetek.  Az orvosok azonban hangsúlyozzák, hogy a gyerekek semmiféle bódító érzést nem kapnak, ha ezt csinálják.

Az ukrán tinédzsereknek új veszélyes hobbija van: a szippantás (szniffing, az angol sniff – szippant, beszív szóból). A gyerekek annak érdekében, hogy még több kedvelést (like-ot) kapjanak a közösségi oldalakon, különböző, az egészségre káros és veszélyes gázokat lélegeznek be (légfrissítős, öngyújtós palackból stb). Az ilyen “szórakozás” első halálos áldozata már meg is lett Dnyipróban, írja az UNIAN.

Egy 15 éves fiú gázt szívott fel egy palackból, amit az öngyújtók feltöltésére használnak, és azonnal meghalt.

Ez a tett mindössze azért volt, hogy lenyűgözze a barátait.

„Ez a “divat” most érkezett el hozzánk. Nemrég népszerűvé vált a kamaszok körében, hogy a mosópárnácska folyadékát nyelik le, előtte pedig a Nospa gyógyszereket vették be. Most a gázokat szagolják. Mindezt egy Tik-Tok videó kedvéért csinálják” – mondja Jaroszlav Busz mentőorvos.

Az orvos megjegyzi, hogy valójában a gáz belégzésétől senki sem kap kellemes, bódító érzést: görcs, homályos elme és hypoxia (oxigénhiányos állapot) lép fel csupán. Mindez pedig halálhoz vezethet, mondta el a szakember.

Legyünk óvatosak, figyeljünk oda a gyermekeinkre és arra, mivel ütik el az időt a közösségi oldalakon!

A nagymamájához ment a kórházba: a gyerek a forgalmas főúton biciklizett

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó