Skizofrén darabolós gyilkost keres a rendőrség

Nagynénje és gyermekkori barátja megölésével gyanúsítják.

Luhanszk megyében keresik a 36 éves Dmitro Fedorcsenkót, akit brutális kettős gyilkossággal gyanúsítanak. A kutatást nehezíti, hogy a férfi skizofréniában szenved, cselekedeteit nehéz megjósolni.

Csuha Ivett

Tetyana Pohukaj rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a gyanúsítottat augusztus vége óta keresik. Azzal vádolják, hogy megölte a nagynénjét és gyermekkori barátját. Utóbbit feldarabolta és eltűnt.

„A szomszédos megyékbe is elküldtük a személyleírást. Az illető elmeháborodott, tartózkodási helye ismeretlen. Sztarobilszkban biztosan nincs, ugyanis akkor már őrizetbe vették volna. Sok erőfeszítésbe kerül a keresése. A gyilkosság indítékait nehéz megállapítani” – mondta Pohukaj.

Hozzátette, manapság a rendőrség tucatnyi hívást kap, amelyek szerint állítólag látták. Az információt eddig nem erősítették meg.

A két gyilkosság, amellyel Fedorcsenkót gyanúsítják, augusztus 29-30. körül történhetett. Az áldozatok sztarobilszki lakosok voltak: a 36 éves Olekszandr Elszukov és a 74 éves Ljudmila Fedorcsenko.

A nőt az otthonában ölték meg, a gyilkos nyakon és combon szúrta. A halál oka súlyos vérveszteség volt. A holttestet az áldozat lánya, Irina találta meg. Ljudmila Fedorcsenko a gyanúsított apai nagynénje volt.

A férfiáldozat halálának helyszíne ismeretlen, ugyanis a karját a Csehov utca környékén, a test többi részét a Déli negyed közelében lévő erdőben találták meg. Olekszandr Elszukov a gyanúsított barátja volt. Gyermekkoruk óta ismerték egymást, egy osztályba jártak.

A luhanszki ügyészség szerint a kettős gyilkossággal gyanúsított személy szerepel a pszichiátriai betegek nyilvántartásában, a diagnózis paranoid skizofrénia.

„Állandóan bosszús, agresszív, ellenséges a környezetével, hallucinál… Emellett aktív kábítószerfogyasztó. Ez a kombináció időzített bomba, ami sajnos felrobbant” – tájékoztatott az ügyészség.

Dmitro Fedorcsenko 18 éves korában állt először bíróság elé kábítószerbirtoklás vádjával.

Jelenleg elfogatóparancs van érvényben ellene, holléte továbbra sem ismert.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó