Ukrajnában rekordtermés várható

Az ukrán gazdák 10,4 millió hektárról 45,7 millió tonna gabonát és hüvelyeseket takarítottak be. Az agrárpolitikai és élelmezésügyi minisztérium beszámolója szerint folytatják a betakarítást. A termés 43,9 mázsa hektáronként.

A hét eleji adatok szerint 33 millió tonna búzát, 10,2 millió tonna árpát, 582 ezer tonna borsót csépeltek ki. A legtöbb, 4,35 millió tonna gabonát Odessza megyében takarították be, a termés tekintetében Hmelnickij megye az éllovas, ahol hektáronként 60,3 mázsát mértek.

Ezenkívül egymillió hektárról mintegy 2,9 millió tonna repcét takarítottak be. A legnagyobb hozam Ternopil (37,2) és Hmelnickij (35) megyében figyelhető meg.

Tíz megyében már megkezdték a kukorica betakarítását. További húszban eddig 62,6 ezer tonna hajdinát csépeltek ki. Doneck és Harkiv megyében már befejezték a betakarítást.

A minisztérium szerint 18 megye gazdái gyűjtik be a kölest, ami betakarításának Doneck, Luhanszk, Szumi, Ternopil és Herszon megyében már a végére értek.

Vinnica, Lemberg, Rivne, Ternopil, Harkiv, Cserkaszi és Csernyivci megyében megkezdték a cukorrépa felszedését, amelyből már 506 ezer tonnát halmoztak fel.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó