Viselkedési kódexet kaptak az ukrán sportolók

A botrányok elkerülése érdekében az ukrán sportolóknak viselkedési szabályzatot állítottak össze a külföldi versenyekre – nyilatkozta Jaroszlava Mahucsih magasugró.

Korábban nagy port kavart és megosztotta az ukrán közvéleményt a tokiói olimpián bronzérmet szerzett Jaroszlava Mahucsih ukrán sportoló fotója, aki a versenyszáma után átölelte orosz versenytársát, Marija Laszickenét. Az olimpikont az eset után a védelmi minisztériumba is bekérették, ahol magyarázatot kellett adnia viselkedésére.

Az ukrán könnyűatléta az Informator FM rádiónak adott interjúban arról is beszélt, hogy érzelmileg nehéz volt a számára átélnie a körülötte kialakult botrányt.

“Megkaptuk az instrukciókat, meglátjuk, hogyan működik ez majd a jövőben” – fogalmazott Mahucsih, azzal kapcsolatban, hogy viselkedési kódexet kaptak az ukrán sportolók.

„Komoly kihívást jelentett a számomra feldolgozni az olimpián történteket. Az edzőm az tanácsolta, hogy vonatkoztassak el a történtektől, és higgadtabban reagáljak ezekre a dolgokra” – mondta Mahucsih, aki köszönetet mondott az edzőjének, a szüleinek és mindenkinek, aki mellé állt és támogatta ebben a nehéz időszakban.

 

Forrás:
KISZó/UNIAN

Post Author: KISZó