XXVI. Kárpátaljai Magyar Zenésztalálkozó

Fergeteges hangulat az EDDA Művekkel.

Huszonhatodik alkalommal szervezte meg a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) a kárpátaljai magyar zenészek találkozóját Beregszászban. Mint Molnár László, a KMKSZ kulturális titkára elmondta, a seregszemlének kettős célja van, egyrészt az, hogy a kárpátaljai magyar muzsikusok bemutatkozzanak a nagyközönség előtt, másrészt pedig, hogy egymással is találkozzanak.

Hegedűs Csilla

– Hogy egy ilyen nagyszabású koncertet megszervezzünk, az hónapokat vesz igénybe, erre most még a járványhelyzet is rátett egy lapáttal, július elején dőlt el, hogy a mai napon rendezzük meg a 26-ik zenésztalálkozót. Már akkor el kellett gondolkodnunk azon, hogy Magyarországról melyik együttest hívjuk meg. Az EDDA mellett döntöttünk. Szerencsére e dátum nekik is megfelelt – jegyezte meg Molnár László. Jó, hogy sok helyi zenekar is el tudott jönni a zenésztalálkozóra. Hogy sokadszor is igény van a rendezvényre, azt bizonyítja, hogy az sikeres.

– Az eltelt negyed évszázad alatt rengeteg csapat lépett már színpadra a találkozó keretében. Vannak, melyek időközben már feloszlottak, vagy más okok miatt nem zenélnek, de hála Istennek mindig van utánpótlás.

Vasárnap este minden adott volt ahhoz, hogy mindenki nagyszerűen érezze magát.

Délután felléptek a kárpátaljai magyar könnyűzenei élet jeles képviselői, így az Élet zenekar, a beregszászi Dixieland Band, a Két Kanál együttes, a Bózsár az Integrál, valamint az FGH zenekar.

A kora esti órákban szinte percenként százával jöttek a beregszászi Barátság Stadionba, ami nem csoda, hisz mindenki az EDDA Művek nagy koncertjét várta. Pataki Attila és zenekara nem is váratta őket sokáig, a színpadot felszántva játszották az elmúlt negyvenhét évből összeállított programjukat. Pataki Attilától megtudtuk, a közel fél évszázad alatt összesen 230 daluk született, most azokból válogattak. A 47 év, a sok ezer koncert az, ami összeköt minket, emelte ki. Felcsendült többek között a Hűtlen, a Háromszor, a Gyere őrült, az Álmodtam egy világot, a Lelkünkből, a Mi vagyunk a rock s végül, a Kör.

A lelátóról a szervezők, s nemcsak ők, próbálták megsaccolni, hány ezren lehetnek a stadionban. A legutóbbi, 2017-es EDDA-koncerten úgy 8-9 ezren voltak. Egy biztos: ezt a számot most is tartották.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó