Fűtés nélkül maradhatnak a kárpátaljaiak

A Naftogaz állami nagyvállalat arra figyelmezteti a lakosságot, hogy legyenek elővigyázatosak a fűtési szezon kezdete előtt, ellenőrizzék gázszolgáltatójuk engedélyeit.

Ukránok milliói kockáztatják, hogy a fűtési szezonban fűtés és meleg víz nélkül maradnak. A Naftogaz elmondta, hogy a hőenergia-szolgáltatók mindössze 56 százaléka írt alá szerződést az állami céggel a gázszállítás folytatásáról, a többiek a hideg évszak közeledtével ezt még nem tették meg.

Néhány hét maradt a fűtési szezon kezdete előtt, így amennyiben a közeljövőben változatlan marad a helyzet, az ukrán fogyasztók télen fűtés nélkül maradhatnak – tette közzé az információt a Naftogaz sajtószolgálata.

Kárpátalja mellett Odessza, Harkiv, Luhanszk és Poltava megye hőenergia-szolgáltatói készülnek legkevésbé a fűtési szezon kezdetére. Országszerte mindössze Voliny és Hmelnickij megyében 100 százalékos a dokumentumfrissítés, így azok bármikor készen állnak a helyi lakosok igényeinek kielégítésére.

„Biztosítsák be magukat, és ellenőrizzék szolgáltatójuk engedélyeit. Érdeklődjenek egyenesen a kiszolgálójuknál vagy a társasház illetékeseinél. Otthonuk kényelme és melege függ tőle” – tájékoztatott a nagyvállalat sajtószolgálata.

Mennyibe fog kerülni a gáz a fűtési szezonban?

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó