Jubileumi koncertsorozat a filharmóniában

A Kárpátaljai Megyei Filharmónia immár 75. szezonját nyitja meg. A szervezők nagyszabású jubileumi koncerttel készülnek a zenekedvelőknek.

Simon Rita

A filharmónia zenekarai október elsején – a zene nemzetközi napjához igazítva – változatos programmal várják az érdeklődőket.

A filharmónia immár 75 éve Kárpátalja legjobb művészeinek „otthona”. 1946. február 19-én alapították, azóta a vidék kulturális élete elképzelhetetlen a szimfonikus, a fúvós- és a kamarazenekar, illetve a Magyar Melódiák kamaraegyüttes és a Kárpátaljai Minták csoport nélkül. Ezek az együttesek a „zenei divat” törvényhozói lettek. Trendet teremtettek a koncerttermek látogatásából, divatos lett a komolyzene iránti érdeklődés és a híres hazai és külföldi előadók megismerése.

Jelenleg, a társaság professzionalizmusának, kreatív gondolkodásának és szemléletének köszönhetően, a filharmónia megújul, modernizálódik és különleges művészi mikroklímát teremtett.

Bacsinszky Ágnes, az intézmény művészeti vezetője elmondta, az ünnepi koncerten a filharmónia valamennyi együttese fellép, emellett kiváló szólistáik is színpadra lépnek.

– Olga Donecka és Natalija Picur konferálásával egyedülálló műsorban lehet része mindenkinek, aki október elsején ellátogat hozzánk. Zenészeink sokat készültek erre a műsorra, szívüket-lelküket beletették, ami érződik a játékukon is. Megismételhetetlen zenei élményben lesz része mindenkinek, aki velünk tart. A filharmónia 75 éves múltja alatt mindig arra törekedett, hogy magas színvonalon bizonyítsa, a komolyzene igenis szerves része az emberek mindennapjainak, és szükségünk van efféle kikapcsolódásra is. A hátunk mögött hagyott több évtized arról tanúskodik, hogy mindig megtaláltuk az utat a nézőkhöz a zenén keresztül – ez most sincs másképp.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó