Moszkal nekiment Zelenszkij kedvenc hivatalának

Hennagyij Moszkal

Hennagyij Moszkal korábbi kárpátaljai megyevezető szerint, amit az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) művel, az törvényellenes és semmilyen valóságos jogalapja nincsen.

Az egykori belügyminiszter-helyettes egy televíziós interjúban illette erős kritikával az államfő mellett működő testületet, amely szankciókat vet ki politikai alapon.

Moszkal elmondta, az RNBO csak külföldi állampolgárokat büntethet szankciókkal, ukrán polgárok esetében a bűnüldöző szervek léphetnek fel, de azok is csak megalapozott gyanú alapján, bűnvádi eljárások keretében.

Az államfőnek engedelmeskedő testület nyíltan jogellenes cselekményeivel zsákutcába kergeti az alkotmánybíróságot és a Legfelsőbb Bíróságot, érvelt Moszkal.

Mint ismert, az RNBO egy határozattal több ellenzéki médiumot is bezáratott, Viktor Medvedcsuk esetében pedig házi őrizetet erőszakolt ki bírósági úton.

Moszkal: Zelenszkijnek fóbiája van Medvedcsuktól

A nemzetbiztonsági hivatal szerepe még tovább nőhet, miután az oligarcha-ellenes törvény neki delegálná azt a jogot, hogy eldöntse, ki tekinthető oligarchának Ukrajnában.

Döntött a parlament: listázni fogják az oligarchákat

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó