„Szégyen, szégyen!” – hátat fordítottak a szurkolók

A Minaj ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta, sorra veszíti el azokat a kiesési rangadókat, amelyek nélkül képtelenség bennmaradni a legmagasabb osztályban. Az Ungvári FC ötmeccses vereség széria után szerzett ismét pontot, a szezonban másodszor. Most először nem kapott gólt a másodosztályban sereghajtó Ung-parti együttes. A Munkácsi FC nem lépett pályára a hétvégén.

A Minaji FC-től csak a győzelem lett volna elfogadható az FK Lviv elleni hazai kiesési rangadón. Számtalanszor megírtuk, hogy a tavalyi szezonban az okozta a csapat vesztét, hogy sorra bukta el a hozzá hasonlóan a tabella alsóházában helyet foglaló ellenfelek elleni találkozóit. Sajnos, ezen a téren semmi változás. Vaszil Kobin legénysége korábban kikapott az újonc Veresz Rivnétől, most pedig ugyanezt megtette a lembergiek ellen is. A hazai pofon több okból is különösen fájó: az ellenfél győzelem nélkül a táblázat utolsó helyén állt, három sikeres hazai mérkőzés után odalett az ungvári veretlenség, tavaly oda-vissza megverte a Minajt ez a gárda, s a revans most is elmaradt, fiaskójával már kieső helyen áll a kárpátaljai klub.

A lembergiek elleni hétvégi bajnokit megelőzően hétközben is érte egy kudarcélmény a csapatot. Az Ukrán Kupában a másodosztályú, Szumi megyei Aljansz ellen hiába vezetett már két góllal is a Minaj, a vége 3–2-es vereség és kiesés lett. A bajnokság mellett tehát a kupában sem megy, holott 2020-ban egészen az elődöntőig menetelt a gárda, ahol a Dinamo Kijev állította meg, de 2018-ban is bravúrosan szerepelt az együttes, akkor is csak a Dinamo tudta útját állni Kobinéknak.

Az FK Lviv elleni meccsre olyan háromezren látogattak ki az ungvári Avangard-stadionba, de nagyon csalódottan kellett távozniuk a szurkolóknak. A klub legismertebb játékosát, a sokszoros válogatott és korábbi gólkirály Jevhen Szeleznyovot ezúttal a meccskeretbe sem nevezték. A Minaj a Kucser – Knis (Kovalenko), Honcsar, Szemenko, Szinyohub (Matics), Kulijev – Hahljov (Visnyevszkij), Petruszenko, Lihovigyko (Bagayoko), Bajdal – Bilonog (Kobak) összetételben kísérelte meg felvenni a papíron gyengébb ellenféllel szemben a küzdelmet, de nem járt sikerrel. A meccs nagyobb részében a vendégek akarata érvényesült, akik Volodimir Jakimec révén a 21. percben megszerezték a vezetést. Az első félidőben a mieink semmilyen veszélyt nem jelentettek az ellenfél kapujára, ezért aztán derült égből jött az egyenlítés három perccel a szünet előtt: egy védőről levágódott labdát Anton Bajdal mellre vett, majd olyan 25 méterről kapásból bezúdította azt a kapu jobb felső sarkába. Megkockáztatom, a játéknap gólját szerezte a fiatal támadó középpályás, kár, hogy ezért nem adnak pontot.

Szünet után sem javult fel a házigazdák játéka, az 56. percben Rogerio lőtt távolról szintén egy szépségdíjas gólt, 1–2-re alakítva az állást. A Minaj próbálkozott az egyenlítéssel, de kapura nem jelentettek veszélyt, játékosaik mintha szándékosan kerülték volna a kapura lövést, márpedig anélkül nehéz a gólszerzés. Vaszil Kobin gárdája – mondjuk ki – megérdemelt vereséget szenvedett, amit a drukkerek sem méltányoltak. A hármas sípszó elhangzása után a nézőtéren felharsant a „Szégyen, szégyen!” rigmus, míg a keménymag egyenesen hátat fordított a játékosoknak, amikor azok kimentek megköszönni a buzdítást…

Amennyiben a Minaji FC elveszíti az ilyen találkozókat, abban az esetben semmit sem ér a Sahtar vagy a Zorja elleni bravúros pontszerzés, garantáltan osztályváltás lesz a vége…

A Premier Liga 9. játéknapján győzelemmel hangolt a hétközi BL-meccsekre a Dinamo és a Sahtar is. Eredmények: Sahtar–Veresz 4–1, Ruh–Dinamo 0–2, Dnyipro–Zorja 0–4, Kolosz–Vorszkla 0–1, Olekszandrija–Mariupol 2–1, Deszna–Metaliszt-1925 1–2, Minaji FC–FK Lviv 1–2, Csornomorec–Ingulec 1–1.

Az állás: 1. Dinamo 25 pont, 2. Sahtar 22, 3. Vorszkla 18, 4. Olekszandrija 17, 5. Zorja 17, 6. Deszna 16… 13. FK Lviv 6, 14. Csornomorec 6, 15. Minaji FC 6, 16. Mariupol 4.

A hétvégén a Minaj Harkivba látogat, vasárnap este pedig Dinamo–Sahtar szuperrangadó következik, a múlt heti Szuperkupa-döntőt Roberto De Zerbi csapata nyerte 3–0-ra.

Az első ligában második pontját szerezte meg a sereghajtó Ungvári FC. Bohdan Blavackij legénysége a szintén gyengélkedő Hirnik-Szport otthonában játszott gólnélküli döntetlent. A csapat legjobbja Mihajlo Hotra kapus volt. A folytatás október 2-án, hazai pályán, a Kreminy Kremencsuk ellen következik. A másodosztály 10. játéknapján rangadót játszottak Krivij Rihben, ahol a második helyezett Krivbasz fogadta az éllovas Metalisztot. A harkiviak erődemonstrációt tartottak, 5–0-ás győzelmükkel voltaképp már az élvonal tagjainak üzentek, hogy hamarosan jönnek.

A Munkácsi FC szabadnapos volt, de így is megtartotta hetedik helyét.

Forrás:
KISZó/DGY
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó