Egy hónapja él a reptéri tranzitzónában egy amerikai férfi

Emlékeznek a Terminál című filmre, Tom Hanksszel a főszerepben? A valós történeten alapuló történet, amely egy repülőtéri tranzitban ragadt utasról szól, megismétlődött a kijevi reptéren.

Lassan egy hónapja a boriszpili nemzetközi repülőtér tranzitjában él úgy egy 54 éves amerikai férfi, mint a filmben Tom Hanks. A TSN hírcsatorna riportja szerint Nader szeptember eleje óta nem hajlandó elhagyni az ukrán főváros repülőterének várótermét, holott a film cselekményével ellentétben ő bármikor visszatérhetne hazájába, és a terminált is elhagyhatja.

Nader, aki a várótermi székeken alszik és a repülőtér mosdójában tisztálkodik, elmondta, hogy miután megérkezett Ukrajnába, még a reptéren kizsebelték. Az ismeretlen elkövető több mint 9 ezer dollárt vitt el tőle, ami az összes megtakarítása volt. Most a reptér dolgozóinak adományaiból tengeti napjait, holott az amerikai nagykövetség felajánlotta, hogy kifizeti a repülőjegyét Amerikába. A repülőteret is elhagyhatná, ám állítása szerint ő itt érzi magát biztonságban.

A 180 kilós szívbeteg férfi, aki csak elektromos kerekesszékkel tud közlekedni, turistaként érkezett az országba. Nader szeret utazgatni, rokkantnyugdíjának jelentős részét erre költi. Várhatóan október 1-én érkezik meg a számlájára a következő nyugdíja, ami körülbelül 700 dollár. Azt tervezi, hogy ebből a pénzből Csehországba vagy Lengyelországba utazik.

A rendőrök nem bántják a férfit, sőt, ügyelnek a biztonságára. Az egyik reptéri rendőr elmondta, hogy sem az utasok, sem pedig a reptéri alkalmazottak nem panaszkodnak a férfire, így nincs jogalapjuk arra, hogy kitegyék Nadert az utcára.

A 2004-es Terminál című filmben Tom Hanks egy európai utazót alakít, aki a New York-i JKF repülőtéren ragad, miután útlevelét visszavonja hazája, ahol időközben puccs történt. A film alapja egy valós történet: egy iráni férfi 16 évig élt a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó