Törli a félrevezető oltásellenes videókat a YouTube

A YouTube bejelentette, hogy szeptember 29-étől kezdődően eltávolítja felületéről az összes, vakcinával kapcsolatos, téves információkat tartalmazó videót – írja a The Guardian információira hivatkozva a Transindex.ro.

A videómegosztó már részben betiltotta a koronavírus elleni oltásokkal kapcsolatos hazugságokat terjesztő tartalmakat, most ezt kiterjesztik az összes védőoltásra.

Eltávolítják például az olyan videókat, amelyekben olyan összeesküvés-elméletek jelennek meg, miszerint a jóváhagyott vakcinák veszélyes, krónikus egészségügyi problémákat okoznak, vagy nem csökkentik a betegségek terjedését.

A korábbi irányelvek szerint a platform csupán „elrejtette” azokat a videókat, amelyek téves információkat terjesztenek a vakcinákról, vagy népszerűsítik az oltásellenességet.

Tavaly a YouTube betiltotta a Covid-vakcinákkal kapcsolatos félretájékoztató felvételeket, ami azóta 130 ezer videó eltávolítását eredményezte. A Google tulajdonában lévő csatorna a járvány kitörése óta összesen 1 millió, az új koronavírussal kapcsolatban hazugságokat terjesztő videót távolított el.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó