Büntetnék az oltásra való kényszerítést

Az elnök honlapjára feltöltött petíció, mely haladéktalanul bevezetné a felelősségre vonást a vakcinálásra való kényszerítésért, összegyűjtötte a 25 ezer aláírást.

A beadvány háromtól öt évig terjedő büntetőjogi felelősségre vonást sürget azért a jelenségért, amikor a munkaadó elbocsátással vagy a munkától való eltiltással fenyegeti meg azt a személyt, aki nem szeretné beoltatni magát a koronavírus elleni vakcinával. 40 nap alatt e sorok megírásának pillanatáig a petíció a szükséges 25 ezren felüli, pontosan 25 247 aláírást gyűjtött össze.

A beadvány szorgalmazza, hogy minden ukrán állampolgár saját belátása szerint döntsön az immunizálásról. A petíció megfogalmazását a szerző szerint az ukrán egészségügyi rendszer tökéletlensége indokolja. Mégpedig: az egészségügyi dolgozók az oltás előtt nem vizsgálják meg kellőképpen a pácienst, nem számolnak az esetleges mellékhatásokkal, egyes oltóanyagokat máig nem ismert el a WHO; az egészségügyi intézmények beleegyező nyilatkozatot aláíratva a páciensekkel, nem vállalják a felelősséget az esetleges mellékhatásokért; figyelembe véve a korrupciót az Ukrajna által vásárolt oltóanyagok kétes minőségűek. A szerző és a dokumentum aláírói azt követelik, az állam vállalja a felelősséget minden egyes beoltott személyért és fizessen neki kártérítést, biztosítson ingyenes kezelést az oltás utáni öt évben felmerülő egészségügyi probléma esetén.

Mint köztudott, Ukrajnában azt tervezik, hogy a pedagógusok, az egészségügyisek és más állami alkalmazottak számára kötelezővé teszik a védőoltást.

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó