Magával a Miniszteri Kabinettel pereskedik egy iskolaigazgató

A 210. számú fővárosi iskola igazgatója pert indított, melyben az online oktatásra való áttérés megszüntetését követeli, ami azokra az iskolákra vonatkozik, amelyeknek személyzete nem oltatta be magát kellő arányban koronavírus ellen.

A felperes, Dmitro Lamza, a Miniszteri Kabinet idevágó 1236. számú rendeletének eltörlését kéri, mely szerint a sárga zónában csak 80, vörös zónában csak 100 százalékos oltottság mellett folytatható jelenléti oktatás. Az igazgató szerint a rendelet diszkriminatív az oktatási dolgozókkal szemben. Azt mondja, jómaga támogatja a védőoltást, azonban ellenzi, hogy arra bárkit kényszerítsenek.

„Eleget tűrtünk, ideje kiállnunk magunkért. Miért a mi szakmánkra gyakorol nyomást mindenki? Minden negatívumot mi szenvedünk el! Én személyesen az oltásra szavazok, de ellenzem a kényszerítést. Szabad emberek vagyunk és szabad országban élünk. Nekünk nem hiányzik, hogy megalázzanak bennünket”, jelentette ki.

Mint ismeretes, eközben az Ukrajna elnökének oldalára feltöltött petíció, mely 3-tól 5 évig terjedő szabadságvesztést javasol azok számára, akik oltásra kényszerítik beosztottjukat, megszerezte az elbírálásához szükséges szavazatmennyiséget.

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó