SZBU: merényletsorozatot terveztek Kárpátalján, a szálak ismét Oroszországba vezetnek

Szenzációsnak ható bejelentést tett ma az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kárpátaljai főosztálya, de konkrétumokat mégsem árult el.

A szerkesztőségünknek is eljuttatott hivatalos közleményükben az áll, hogy nyomozóik megakadályoztak egy merényletsorozatot Kárpátalján. Annyit árulnak el, hogy a támadások főszervezője azt tervezte, hogy felrobbant egy külképviseletet vidékünk egyik határ menti járásában. Ugyanitt külföldi rendszámú gépkocsik megrongálása volt a célja, és szeretett volna támadást intézni egy történelmi jelentőségű emlékmű ellen is.

És ami a legdurvább: 30 ezer dolláros díjért cserébe bérgyilkost keresett, aki meggyilkolta volna az egyik ismert kárpátaljai civil aktivistát. Hogy ki lehetett a célpont, arra még utalás sincs, ellentétben a fentebb leírt tervekkel.

A titkosszolgálat szerint a merénylőnek az volt a célja, hogy destabilizálja a társadalmi-politikai helyzetet vidékünkön, valamint aláássa Ukrajna nemzetközi tekintélyét.

Az SZBU megyei főosztálya arról tájékoztat, hogy a felderített személy Luhanszk megyéből származik, akit beépített soraiba az orosz titkosszolgálat. Úgy tudják, a gyanúsított jelenleg Oroszországban bujkál.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó