900 dolláros fizetést ígér a kormányfő az egészségügyi dolgozóknak

2022-ben emelik az ukrán orvosok fizetését. A kormány legalább 700 dollárra (jelenleg csaknem 18,5 ezer hrivnyára) tervezi növelni az orvosok és az egészségügyi dolgozók fizetését – jelentette ki Denisz Smihal.

A miniszterelnök szerint Ukrajnában az átlagfizetés már most is meghaladja az 500 dollárt, ami rekordszint az ország helyzetét tekintve. Ugyanakkor Smihal ennél is tovább ment, bejelentette az orvosok fizetésének jelentős emelését.

 “Az orvosok átlagfizetése jövőre eléri a 800-900 dollárt, a legalacsonyabb bér ebben a beosztásban 700 dollár lesz” – fejtette ki a miniszterelnök.

Smihal véleményezte a külföldi munkavállalás elterjedesét is. Szerinte az emberek nemcsak a fizetések miatt mennek más országokba, hanem a fejlettebb orvostudomány, a kiépített infrastruktúra, a magas szintű közbiztonság és a gyermekek jövőbeni lehetőségei is vonzzák az elvándorlókat.

Úgy véli, az utóbbi időben kezd változni a tendencia.

“Nagy szerepet játszott ebben a járvány kitörése, a növekvő igény a szakképzett munkaerőre Ukrajnában, valamint bizonyos gazdasági és szociális programok, amelyek az emberek visszatérését és ittmaradását ösztönözték” – mondta.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó