Több ezer hrivnyát fizethetnek az orvhorgászok Ukrajnában

Legutóbb közel tíz évvel ezelőtt vizsgálták felül az illegális halászatra és horgászati tevékenységre vonatkozó törvénykezést. Most az orvhorgászoknak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, amennyiben lebuknak törvénytelen tettük végzésekor.  

A Miniszteri Kabinet támogatta az illetékes állami ügynökség azon kezdeményezését, miszerint jelentősen emeljék az illegális halfogásért járó bírságot – számolt be az agrárpolitikai minisztérium sajtószolgálata.

Roman Lescsenko agrárpolitikai és élelmezésügyi miniszter szerint ez a tevékenység óriási veszélyt jelent Ukrajna ökológiai biztonságára, és az eddig hatályos visszatartó erőnek szánt bírságok nem voltak elég hatásosak.

„Könnyebb volt befizetniük a bírságot, mivel az a bevételük töredéke volt” – ​​mondta a tárcavezető.

Mostantól az ezüstkárász illegális kifogásáért az eddigi 17 hrivnya helyett 1581 hrivnyát kell befizetni. A sügér esetében 3162 hrivnya a bírság, a kelék értéke 1564 hrivnyára nőtt. A compóért 1598, a dévérkeszegért 1649, a karikakeszegért 1564, a csukáért 3468, a fogassüllőért 3587, a harcsáért 5117, a rákért 3332 hrivnya fizetendő.

Az agrárpolitikai minisztérium arra számít, hogy az bírságok emelése növelni fogja a bevételek beáramlását a helyi költségvetésekbe.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó