Videó: robbanás történt a Gazprom gázfeldolgozó üzemében

Nagy erejű robbanás történt, és tűz ütött ki péntek hajnalban a Gazprom Amuri gázfeldolgozó üzemében, írja az UNIAN az Interfax orosz hírügynökség beszámolójára hivatkozva.

A detonáció helyi idő szerint 1 óra 50 perckor történt a világ egyik legnagyobb kapacitású gázfeldolgozójában, amely a Szibéria Ereje vezeték melletti, az Amuri terület Szvobodnij városa körzetében található. Ezt követően tűz ütött ki a létesítményben, és megszólaltak a vészhelyzeti szirénák. Az üzem az orosz gázipari óriás, a Gazprom tulajdona.

Orosz hírügynökségi értesülések szerint egy vezeték nyomásmentesítését követően következett be a robbanás, miután belobbant a szabadba kiáramló gáz. Az elsődleges információk szerint a balesetben nem sérült meg senki. Nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre a tűzoltók és a katasztrófa-elhárítási szolgálatok szakemberei. Állítólag a tüzet már sikerült lokalizálni. A fekete füstöt kilométerekről is látni lehetett.

Szakértők bevonásával vizsgálják a tűz keletkezésének okát és a károk mértékét. A helyi ügyészség már bejelentette, hogy vizsgálatot indítottak a baleset ügyében.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó