37 végzős mellére tűzték fel a reménység zöld szalagját ● Kárpáti Igaz Szó

„Mindennek rendelt ideje van” – olvashatjuk a könyvek könyvében, a Bibliában. Ideje van a vetésnek és az aratásnak, a hétköznapok munkájának és az ünneplésnek. Hosszú évek alatt elvetett magok termését kell nemsokára learatnotok, s most az alma materben töltött hat esztendő után a hetedik, utolsó év elején, a szalagavató ünnepség fényében egyszerre visszatekinthettek a múltba, megélhetitek a mai nap minden örömét, s rápillanthattok az előttetek álló, az érettségihez vezető útszakaszra, amelyiknek a végén átléptek a jövőtök kapuján. Ezekben a kivételes pillanatokban együtt jelennek meg lelki szemetek előtt az emlékek és a nagy tervek. Kemény időszak következik majd, amelyhez a mai napon megkapjátok jövőbe vetett hit és remény zöld szalagját – köszöntötték a Beregszászi Bethlen Gábor Líceum végzőseit szalagtűző ünnepségükön.

Hegedűs Csilla (Beregszász)

– Hogy az álmaitokat meg tudjátok valósítani, még sokat kell tennetek iskolánk falai között

– hangsúlyozta köszöntőjében Szabó Árpád. – Először is meg kell birkóznotok nemcsak az idei tananyaggal, hanem az előző évieket is fel kell eleveníteni, hogy sikeresen le tudjátok tenni a külső független tesztelést. Hozzátette, a tanárok ehhez minden támogatást megadnak, ahogyan ilyen támogatásra számíthattok szüleitektől is. – Ez a szép ünnepség legyen ennek a közös együttlétünknek a mementója, hiszen a zöld szalag csak akkor ér valamit, ha mögötte magasztos célok vannak – zárta szavait az igazgató.

A 7.A (Pető Nikoletta) és 7.B (Rubec Zsuzsanna) osztályfőnökei feltűzték a remény zöld szalagját diákjaik mellére, majd köszöntötték őket.

A vendégek közül elsőként Szilágyi Mátyás osztotta meg gondolatait az ünnepeltekkel.

– Tervekkel, álmokkal, vágyakkal telve álltok most itt. Talán még nem értitek pontosan, mi értelme volt az elmúlt évek erőfeszítéseinek. Mi értelme volt a sok tanulásnak, a sok próbatételnek és kihívásnak? Vajon csak az előttetek álló vizsgákért tettétek? Vagy valami más értelme is volt? Biztosan azt is érzitek, hogy az út, melyre négy vagy öt évvel ezelőtt léptetek, talán túlságosan is gyorsan fogyott el. Hogy még maradtak ki nem használt lehetőségek, hogy még be kellene rúgni néhány gólt a focipályán.

Hát ma kiléptek egy nagyobb pályára. Ám azon a nagyobb pályán csak arra figyeljetek, hogy mindig legyetek önmagatok: egyediek, érdekesek, sose szürke átlagemberek

– jegyezte meg a beregszászi konzulátus főkonzulja.

Babják Edit, a Beregszászi Városi Oktatási és Művelődési Osztály vezetőjének és Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspökének köszöntése után a végzősök műsora következett.

A közös értékek szimbóluma a staféta, amelynek egyre gyarapodó szalagjai az előző évek végzőseinek emlékét hordozzák és viszik tovább. Egy évig a mostani végzősök őrizték összetartozásuknak ezt a jelképét, s most saját értékeikkel gazdagítva továbbadták a nyomukban haladó osztálynak. A stafétát a  6. évfolyam képviselői vették át.

Az ünnepség záróakkordjaként palotást és keringőt táncoltak a végzős diákok.

Forrás:
KISZó/Fotó: Hegedűs Csilla

Post Author: KISZó