Báloztak a nagycsaládosok ● Kárpáti Igaz Szó         

Ha ősz, akkor szüret. Ehhez pedig hozzátartoznak a mulatságok, szüreti bálok. A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) igyekszik nagyszerű rendezvényeket szervezni tagcsaládjai számára. A hétvégén immár harmadik alkalommal rendezték meg a nagycsaládos szüreti bált, a helyszín a makkosjánosi Helikon Hotel volt.

Hegedűs Csilla

Szabó Imre, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház színművésze ezúttal műsorvezetőként állt színpadra, és mutatta be a vendégeket, majd átadta a szót Tarpai Józsefnek. A KMNE elnöke kifejtette, olyan sokan részt kívántak venni a bálon, hogy az elnökség úgy döntött, megduplázza ezt a rendezvényt, és hamarosan Mátyfalván mulathatnak ismét egy jót a bálozni vágyók. – Ma jelképesen is szüretelünk, hiszen hálát adunk a Jó Istennek, hogy itt lehetünk, egészségesen. Véleményünk szerint erre a programunkra is szükség van, mert ez alkalommal is együtt van a család, minőségi időt töltünk el. Jövőre ünnepljük fennállásunk tizedik évfordulóját, mely alkalomból szép és értékes programokat szeretnénk szervezni – hangsúlyozta Tarpai József.

Csizmadia Alexandra, az ungvári főkonzulátus külgazdasági attaséja  átadta Bacskai József főkonzul üdvözletét. A diplomata kifejtette, a több mint egy éve tartó járvány miatt mindenki ki van éhezve egy kis mulatságra. Nem kivételek ez alól a nagycsaládosok sem, ahol a hétköznapok sok-sok türelemből, kitartásból állnak, ezért is fontosak ezek az alkalmak.

– Magyarországon, különösen 2010 óta kiemelt figyelmet fordítanak a nagycsaládokra, a családpolitikára. Az elmúlt években megduplázták e területre fordított támogatást. A kormány igyekszik minél nagyobb anyagi és erkölcsi támogatást nyújtani az ifjú házasoknak, az otthonteremtés és a gyermekvállalás előtt állóknak, a nagycsaládosoknak. A magyar kormány a határokon túli, az egész Kárpát-medencében élő magyar családokra, azok támogatására is gondol. Remélem, önök is tapasztalják ezt a figyelmet, és gondoskodást – jegyezte meg Szilágyi Mátyás, a beregszászi külképviselet vezetője. 

A rendezvényre Isten áldását Kacsó Géza református lelkész, illetve Egressy Miklós görögkatolikus pap kérte.               

Ezután következett a mulatság. Nagyon sok gyermek is részt vett az alkalmon, ők a zene hallatán a nyitótánc után azonnal táncra perdültek, a jó talpalávalót a Bózsár zenekar húzta. Hogy még színesebbé tegyék az estet, sorsolásra is sor került. Finomabbnál finomabb süteményeket ízlelhetett meg a zsűri, a táncparketten mindeközben közös tánctanulást tartottak. A fantasztikus este a sütemények díjazásával és tombolával ért véget.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó