Zelenszkij leváltaná a jegybankelnököt

Volodimir Zelenszkij elbocsátaná Kiril Sevcsenkót, az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) elnökét. Andrij Jermak, az Elnöki Hivatal vezetője már keresi is a jelöltet a helyére – számolt be saját forrásra hivatkozva a Bloomberg.

A hírügynökség azt írja, az elnök elégedetlen Sevcsenko munkájával, ugyanis a jegybankelnök rossz kapcsolatokat ápol a központi pénzintézet több vezető munkatársával. Ez lemondási hullámhoz vezetett, amely „felháborította a nyugati hitelezőket, köztük a IMF-t”.

Az Elnöki Hivatal pletykának nevezte a Sevcsenko esetleges lemondásáról szóló információkat, és hozzátette, csak akkor lesz hivatalos álláspont, ha döntés születik Sevcsenko leváltásáról.

Az NBU sajtószolgálatánál azt közölték, hogy Sevcsenko „fontos feladatok előtt áll, amelyeken a csapat tovább dolgozik”.

A Bloomberg azonban tudni véli, hogy Zelenszkij szeretne megfelelő jelöltet találni, mielőtt javaslatot tesz a Legfelső Tanácsnak Sevcsenko elbocsátásáról.

A forrás szerint Andrij Jermak, az Elnöki Hivatal vezetője keresi az utódot, azonban még nem világos, hogy a folyamat mikor fejeződik be.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó