Alexa kedvenc ünnepe a karácsony │ KISZó-portré

A félévi, téli szünidő talán a legvidámabb a gyermekek életében, hiszen jön a Mikulás, aztán a Jézuska, minden csupa fény és vidámság, mert ha van hó, szánkózni is lehet, sőt korcsolyázni is. A beregszászi Balogh Alexa is nagyon szereti a telet, a téli ünnepeket. De előtte még le kellett zárni egy félévi tanévet, ami kinek így, kinek úgy sikerült. A Beregszászi Kossuth Lajos Líceum 4/A. osztályos tanulója elárulta, az első félév igazán jól telt a suliban, csupa jó jegyeket kapott, leginkább a matematika és a művészetórát szereti, ezen belül is a rajzot, de a tánc is közel áll hozzá.

Hegedűs Csilla

– Nagyon szeretek rajzolni, szinte minden téma érdekel. December elején a Mikulásnak készítettem egy szuper képeslapot, melyhez egy rövid versikét is írtam: Mikulás, Mikulás, kedves Mikulás. Minden gyermek vágya, hogy valaha lássa, a piros ruhás, tele zsákos kedves Mikulást – mondta el a kis verset Alexa, majd arra a kérdésemre, hogy náluk járt-e, elmondta, igen, és megkapta az áhított könyvét, ami nem más, mint Antoine de Saint-Exupéry legismertebb regénye, A kis herceg.

Alexának van egy kishúga, a harmadik éves Laura, akivel sok időt tölt. – Szoktam rá vigyázni, és ilyenkor persze sokat játszunk, mesét olvasok neki, és táncolunk. Ez utóbbit pedig nagyon szeretem, mert ötödik éve tagja vagyok az Atasz tánccsoportnak. Mindenféle koreográfiát szeretek, de a legutóbbi, a „huligánok” elnevezésű nagyon vicces és pörgős.
A bájos és beszédes kislánynak sok barátnője is van, akikkel szintén jókat szoktak szórakozni mind az iskolában, mind pedig otthon.

– A Mikuláson már túl vagyunk. Várod a karácsonyt? – érdeklődtem tovább a kislánytól.

– Igen, nagyon. A tanító néninknek egy szuper meglepetéssel készülünk a lányokkal. Úgy döntöttünk, feldíszítjük az osztályt. Otthon szintén szeretek díszíteni, az adventi koszorúnk mellett nagyon szép kopogtatónk is van, ami a bejárati ajtót díszíti. És hát a sütés-főzést is imádom. Nekem a kekszsütés tetszik a leginkább, mert azt már el tudom készíteni, mint ahogy a mézeskalácsot is. Ezek közül elfogyasztani is szeretem mindet, és mivel apukámnak a névnapja is karácsonykor van, neki bounty szeletet, kijevi tortát sütünk, ami szintén nagy kedvencem. A karácsonyfát is együtt szoktuk feldíszíteni, már nagyon várom és Laura is, hiszen most már ő is segíthet.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó