Amikor az adóhatóság fizet

Minden év december környékén igyekszünk felhívni olvasóink figyelmét arra, hogy az adóhatóság visszatéríti a befizetett adó egy részét.

Bujdosó Ivett

Mindez azoknak az adófizetőknek elérhető, akik valamilyen oktatási intézményben fizetett oktatásban vesznek részt, esetleg gyermekeik tanulmányait finanszírozzák.

A legfontosabb ilyenkor, hogy december 31-ig beküldjék éves adóbevallásukat. Ehhez űrlap kitöltése és annak adóhivatalhoz történő eljuttatása szükséges. Ezt papír alapon vagy elektronikus formában is megtehetik.

Nagyon fontos az adatok helyes feltüntetése, ugyanis a befizetést igazoló csekken kizárólag olyan személy neve szerepelhet, aki törvényes bevételt kap. Itt nem érvényes az a tétel, hogy egy család tagjai.

A magánvállalkozók azon kategóriája, akik nyereségi adó helyett csak átalánydíjat fizetnek, nem kaphatnak adóvisszatérítést, hiszen esetükben azt nincs miből visszaigényelni.

Fontos tudni, hogy mindig az előző évben eszközölt kiadások után igényelhető vissza az összeg, azaz idén a 2020-as csekkeket kell az adóbevalláshoz csatolni. A most elmulasztott visszaigénylést nincs mód jövőre pótolni.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó