Szürke idővel búcsúzik az év

Szilveszter napján északkeleten, valamint helyenként északon és keleten borongósabb, nyirkosabb időt jósolnak tartósabb ködfoltokkal, itt elszórtan gyenge eső, szitálás is előfordulhat. Ezeken a tájakon mindössze 2-9 fokig emelkedik a hőmérséklet. Csak helyenként élénkülhet meg a nyugatias szél.

Szilveszter éjszaka egy hidegfront hatására többfelé feltámad a nyugati-északnyugati szél. Az éjszaka második felében elszórtan keleten, északkeleten alakulhat ki kisebb eső, zápor. Újév hajnalára -1 és +8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton többfelé kisüthet a nap, vasárnap viszont már ismét több felhő lehet az égen. Jelentős csapadék nem várható, csupán szombaton elszórtan fordulhat elő északkeleten szitálás, gyenge eső. Szombaton sokfelé szeles időre számíthatunk, de vasárnapra veszít erejéből a szél. Tartósabban párás, ködös tájakkal is találkozhatunk a hétvégén. Szombaton északkeleten 5-9, máshol 10-16, vasárnap 3-13 fokot mérhetünk.

A jövő hét első napjaiban folytatódik az évszakhoz képest enyhébb idő. Többfelé élénk, erős lesz a nyugatias szél, valamint helyenként eső, zápor is előfordulhat.

Forrás:
KISZó/Idokep.hu

Post Author: KISZó