Kárpátalján egy nő csak kitalálta, hogy elhagyott csecsemőt talált egy kukában

A sürgősségi mentőszolgálat kárpátaljai területi központja hivatalos Facebook-oldalán számolt be arról, hogy pár órás csecsemőt talált a kukában egy nő, az Ilosvai járás egyik meg nem nevezett településén. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy az asszony csak kitalálta a történetet, hogy eltitkolja kiskorú lánya terhességét és unokája születését.

A beszámoló szerint január 7-én, pénteken a kora délutáni órákban egy zaklatott hangú nő hívta fel a mentőszolgálat diszpécser szolgálatát azzal, hogy egy újszülöttet talált a szemétben. A bejelentő a kiérkező mentősöket behívta a házába. A kisbaba ekkor már fel volt öltöztetve és meglepően nyugodtan viselkedett. Az asszony azt állította, hogy a csecsemő egy kartondobozban találta a kuka mellett. A menőorvos a házilag elvágott köldökzsinórt elkötötte.

A mentősöknek több ellentmondás is feltűnt a nő történetében, a kiérkező rendőrök tisztázták az eset összes körülményét.

A rendőrök az adatgyűjtés során kétséget kizáróan megállapították, hogy a nő nem mondott igazat, hanem saját unokájáról állította azt, hogy a kukában találta. Azért nem a valóságot közölte, mert attól tartott, hogy a településen elítélik 16 éves lánya terhességét. A fiatal lány otthon szülte meg a gyereket reggel, nap közben találták ki az elképesztő története.

A babát és a kismamát is kórházba szállították.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó