Mintha rád kötötték volna │KISZó-interjú

A kedvenc kardigánod titka.

Szedlák Eszter anyukája a kötögetést nem csak kézzel, hanem szívvel is műveli. Most megtudhatjuk az egyedi, puha pulcsik és kardigánok titkát.

Simon Rita

– Hogyan születnek meg az elképzelések?

– A vevő igénye alakítja. Széles a vásárlói körünk, de főleg 18-30 év közöttiek keresnek meg minket. Irodában dolgoztam, amikor anyukám meglepett egy kardigánnal, nehogy megfázzak ültömben. Sokat hordtam, és pont felvettem a főiskola felvételi kampányának fotózására is, amivel aztán kiplakátolták az egész Kárpátalját. Mindenki kérdezgette, honnan van, ők hogy tudnának hasonlót beszerezni.

Épp akkor indult a Sedlak márka, így ez lett a legelső termékfotónk.

Sorra érkeztek a megrendelések. Akármilyen darabot nem készítünk el, megszabunk néhány típust, amit aztán a vásárló kedvére kombinálhat, variálhat színekkel, mintákkal. Volt, aki magának is rendelt egyet és a kislányának is, hogy egyformában járjanak.

– Mennyi időt kell várni az egyedi Sedlak-termékekre?

– Olykor felveszek egy-két pulóvert, és figyelem a visszajelzéseket, amire több dicséretet kapok, abból készítünk többet, hogy legyen raktáron is.

Viszont egy kardigán elkészítése másfél-két hét.

Nyilván attól is függ, milyen vastagságú a pamut, cérna, és milyen hosszú lesz a kardigán. Ha sok a rendelés, olykor egy hónapot is várni kell a ruházatra. A pulcsik hamarabb, maximum egy hét alatt elkészülnek. Néha azzal megy el több idő, hogy átadjam, postázzam a terméket.

– Bővítés?

– Nagyon sok ötletünk van még. De egyelőre több a megrendelésünk, mint a kapacitásunk. Most is sok kérést visszamondtunk, mert fizikailag nem tudunk megbirkózni vele. Az eredeti pulcsik kiváló ajándékok, ám ha az utolsó pillanatban rendelték meg, már nem érkezünk elkészíteni például az ünnepig. Viszont érdemes rájuk várni, mivel nagyon jó minőségűek.

Aki megveszi, 5 évig nem lesz rá gondja, nem igényel különleges mosást, nem megy össze, nem bolyhosodik ki.

S ugyebár, ha van egy kedvenc kardigánunk, azt évekig hordjuk. Legyen neked is egy, méghozzá Sedlak!

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó