A kiskorú beoltottak is megkapnák a Covid-ezrest

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal bízta meg a Miniszteri Kabinetet, hogy dolgozza ki azt a programot, amely lehetővé tenné, hogy a koronavírus elleni oltás mindkét adagját felvett 12-18 év közötti fiatalok is részesüljenek az eTámogatásban, számolt be az Elnöki Iroda közleményére hivatkozva az Osvita hírportál. 

Ukrajnában eddig 140 ezer kiskorú kapta meg a Covid-vakcinát – jegyezte meg Igor Kuzin országos tisztifőorvos egy interjúban.

Denisz Smihal miniszterelnök tájékoztatása szerint már több mint 6,7 millió ukrán folyamodott az 1000 hrivnya egyszeri állami kifizetésért.

Elmondása szerint 6 milliárd hrivnyát már átutaltak az ukránok bankszámláira. Az eTámogatás keretében az emberek 1 milliárd hrivnyát költöttek fel, ennek 35 százalékából könyveket vásároltak. Az ukránok a pénz 29%-át mozira fordították, 13%-át vonatjegyre, 12%-át színházra, 7,5%-át sportolásra.

Dolgoznak annak a kategóriának a bevezetésén, amely értelmében a 60 év felettiek gyógyszerre is költhetnék a pénzt.

Gyógyszerre is költhetik Zelenszkij ezresét

Eddig 14,8 millió embert oltottak be Ukrajnában koronavírus ellen, ebből 13,98 millióan kaptak két adagot.

A miniszterelnök emlékeztetett, január 9-től mindenkinek lehetősége van az emlékeztető oltás felvételére is. Eddig több mint 20 ezren kapták már meg a harmadik oltást.

Kapcsolódó írásaink:

Ukrajnában mindenkinek engedélyezik a harmadik Covid-oltást

Mire költik az ukránok a ,,Covid-ezrest”?

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó