Január 24-től gyógyszert is vásárolhatunk Zelenszkij ezreséből

Az eTámogatás program keretében kapható gyógyszerek január 24-től válnak elérhetővé, közölte az Ukrán Egészségügyi Minisztérium.

Mint arról már korábban a KISZó online is beszámolt, a koronavírus elleni oltás felvételéért járó ezer hrivnyás egyszeri kifizetést a 60 év felettiek gyógyszerre is költhetik, írja a Suspilne. 

Gyógyszerre is költhetik Zelenszkij ezresét

A kormány lehetővé tette, hogy a leginkább veszélyeztetett korosztály, amely tagjai krónikus betegséggel is rendelkezhetnek, tehát a 60 év felettiek gyógyszervásárlásra is költhessék a Covid-ezrest, mondta el Viktor Ljasko egészségügyi miniszter.

A patikákban és online is vásárolhatnak. Bármilyen, Ukrajnában használható gyógyszer kiváltható lesz orvosi recept nélkül is.

Azonban nem lehet homeopátiás gyógyszereket étrend-kiegészítőket, valamint kozmetikumokat vagy orvosi eszközöket, például vérnyomásmérőket, inhalátorokat stb. venni a pénzből.

A gazdasági tárca tájékoztatása szerint a bankok a kifizetéskor ellenőrzik az emberek életkorát. Az, hogy mikor igényelte a kártyát, nem számít, a lényeg, hogy a gyógyszer megvásárlásakor 60 éves legyen az illető.

Olekszandr Hriba gazdasági miniszter-helyettes szerint január 19-ig mintegy 930 000 hatvan év feletti jelentkezett a juttatásért. Hozzátette, összesen körülbelül 3,5 millió 60 év feletti beoltott ember él az országban.

Az illetékesek emlékeztetnek, a program keretében rendelkezésre bocsátott összeget az emberek a kézhezvételtől számított négy hónapig használhatják fel.

Kapcsolódó írásunk:

Mire költik az ukránok a ,,Covid-ezrest”?

Forrás:
KISZó
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó