Jakab István: „Az anyaország eddig is segített, ezután is segíteni fog”; Újabb 260 millió forint értékű magyar segélyszállítmány érkezett Kárpátaljára; Találka: finom házias ízek és udvarias kiszolgálás; Megkapta az életmentő kezelést Pavlik, az SMA-s kárpátaljai kisfiú

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 JAKAB ISTVÁN: „AZ ANYAORSZÁG EDDIG IS SEGÍTETT, EZUTÁN IS SEGÍTENI FOG” – Az Országgyűlés alelnöke hangsúlyozta: minden menekültet támogatnak.

👉 ÚJABB SEGÉLYSZÁLLÍTMÁNY ÉRKEZETT FÉNYESLITKE ÖNKORMÁNYZATÁTÓL – A fényeslitkei önkormányzat által szervezett gyűjtésből származó orvosi segédeszközök az Ungvári Nemzeti Egyetem Ukrán–Magyar Oktatási és Tudományos Intézetén keresztül jutottak el a kárpátaljai 128-as gépesített hegyivadász dandár katonáinak.

👉 SZAKEMBERHIÁNY ÉS TÚLTERHELTSÉG NEHEZÍTI A SZFÉRÁT – Május 12 – az ápolók nemzetközi napja.

👉 ÖNELLÁTÓ CSALÁD PROJEKT – IMMÁR HATODSZOR – Nagy érdeklődés volt a baromfik iránt.

👉 TÚLÉLÉS – Bujdosó Ivett publicisztikája.

👉 NEM SOKAN BÍZNAK AZ ÜZEMANYAGHIÁNY MEGSZÜNTETÉSÉBEN – Aktuális KISZó-kérdésünk elemzésében Nyeste Katalin bátyúi vállalkozó kiemelte, hogy várják a stabil árakat és a békét.

👉 ÚJABB 260 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ MAGYAR SEGÉLYSZÁLLÍTMÁNY ÉRKEZETT KÁRPÁTALJÁRA – A háború kezdete óta Magyarországról 1500 tonna humanitárius segélyt küldtek Ukrajnába.

👉 „SZÁMOMRA A LEGFONTOSABB A VENDÉGEK ELÉGEDETTSÉGE…” – Találka: finom házias ízek és udvarias kiszolgálás.

👉 ELMARADT A NAGY BEJELENTÉS – Európa vezető politikusai örülnek, hogy nem mélyült tovább a háború okozta válság.

👉 AZ UTAZÓ FICAK IS SEGÍT – A budapesti civilek velünk vannak, s nemcsak lélekben.

👉 „KÖNNYEN KI LEHET HASZNÁLNI A JÓSZÍVŰSÉGEMET…” – Kulcslyuk rovatunk vendége Bán Henrietta, az Ungvári Magyar Tannyelvű Elemi Iskola és Drugeth Gimnázium fizikatanára.

👉 A JÓ MASSZÁZS FELPEZSDÍTI A TESTET ÉS A LELKET – Interjú Hasznyuk Bernadett masszőrrel.

👉 MEGKAPTA AZ ÉLETMENTŐ KEZELÉST PAVLIK, AZ SMA-S KÁRPÁTALJAI KISFIÚ – A kisfiú gyógyulásáért összefogott az egész megye.

👉 ÚJABB LAKOSSÁGI KATEGÓRIA KAPHAT NYUGDÍJAT UKRAJNÁBAN – Ukrajnában újabb lakossági kategória szerzett nyugdíjjogosultságot, közli a megyei Nyugdíjalap.

👉 NEMCSAK ÉLELMISZERREL, LELKI TÁMOGATÁSSAL IS SEGÍTENEK – A Biztos Kezdet Ház most a menekülteket istápolja.

👉 AHOL MINDENKI JÓL ÉRZI MAGÁT – Gyermekfoglalkozások a beregszászi református közösségben.

👉 EGYRE NAGYOBB A TUDATMÓDOSÍTÓ SZEREK PIACA KÁRPÁTALJÁN – Vidékünkön elterjedt a kannabisz és a marihuána.

👉 BL: A GALAKTIKUSOK HARMADSZOR IS MEGCSINÁLTÁK – Real–Pool, Glasgow–Frankfurt, Roma–Feyenoord döntők következnek.

👉 „…NEMCSAK MEGPRÓBÁLOM LEFESTENI AMIT LÁTOK, HANEM A SAJÁT LÁTÁSMÓDOMAT IS A VÁSZONRA VISZEM” – A botfalvai Tóth Róbert festőművész alkotásai az aktuális hangulatát, érzéseit, gondolatait tükrözik.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó