Kiderült: Ezért repkednek a helikopterek Kárpátalja felett

Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás vezetőjének tájékoztatása szerint a régióban katasztrófa-elhárítási gyakorlatot tart az ukrán állami katasztrófa-elhárítási szolgálat HSQ nevű légi egysége, írta a Goloskarpat hírportál csütörtökön.

A megyevezető, aki személyesen is megtekintette a gyakorlatot elmondta, a terepgyakorlat során természeti katasztrófákra, ezen belül erdőtüzek elleni védekezésre és közös beavatkozásra készülnek fel az egységek tagjai a régióban. A gyakorlat célja a különféle területvédelmi struktúrák és a katasztrófa-elhárítás különleges légi egysége közötti együttműködés ellenőrzése és megerősítése.

„A korábbi évek tapasztalatai alapján a forró időjárási viszonyok miatt vidékünkön rendkívül tűzveszélyes időszak a nyár. Ezért kulcsfontosságú a speciális repülőgépek felkészítése és a legénységi állomány kiképzése. A látottak alapján a gyakorlatban résztvevő egységek minden eshetőségre felkészültek és szükség esetén képesek azonnal reagálni a természeti csapások következményeinek felszámolására” – hangsúlyozta Viktor Mikita.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó