Üzemanyagválság: problémákba ütközik a személyszállítás │KISZó-háttér

Az utóbbi hetekben magánszemélyek és vállalkozók, autóval vagy tömegközlekedéssel utazók, fuvarozók és utasaik egyaránt megtapasztalták már az üzemanyaghiány árnyoldalát. A probléma országszerte észlelhető. Kárpátalján is hasonló helyzet alakult ki, ezért utánajártunk, milyen hatást gyakorolt az üzemanyagválság vidékünkön.

Bujdosó Ivett

Felkerestük az ungvári autóbusz-állomást, ahol név nélkül azt közölték, nincsenek befolyással a fuvarozók üzemanyag-ellátásának biztosítására, azt saját maguknak kell megoldaniuk.

Mint elmondták, szerződéses alapon foglalkoztatják a vállalkozókat, így nincs ráhatásuk azok belső működésére.

Az Ungvár–Szolyva járatot kiszolgáló vállalkozó szerint központilag kellene szabályozni a menetrend szerint fuvarozók üzemanyag-ellátását.

– Ugyanazok a szabályok vonatkoznak ránk, mint bármely más állampolgárra. A benzinkutak által megszabott 5-20 literes mennyiség, illetve a több órás sorok azonban jelentősen megnehezítik a tevékenységünket. A maximálisan engedélyezett mennyiség esetünkben egy útra elegendő, ám a megyeszékhelyen túl nehézkes az utántöltés.

Legtöbbször éjszakánként állunk sorba az üzemanyagért, ám ezt senki sem fizeti meg.

Érdemes lenne elgondolkodni valamilyen központilag hozott megoldáson – fejtette ki Valerij Pucko fuvarozó. – Az Ungvár–Prága–Ungvár útvonalra 400 liter üzemanyag szükséges, aminek beszerzése rettentően bonyolult.

A 23 éve személyszállítással foglalkozó férfi hozzátette, szükségszerű a viteldíj emelése, ugyanis a jelenleg meghatározott tarifák még a 30 százalékkal olcsóbb üzemanyagárak alapján lettek megszabva. Emellett a sofőrök fizetését és az adót is ki kell gazdálkodni.

Mihajlo nyugdíjas éveiben döntött úgy, hogy taxizással egészíti ki jövedelmét.

A férfi elmondta, jobb esetben 20 litert tud egyszerre betankolni, ám mindössze két ungvári töltőállomáson talált számára megfelelő üzemanyagot.

– Két autóval rendelkezem, az egyik gázolajjal, a másik benzin/gáz kombinációjával működik. „Kishalnak” számítok, így nincs más választásom, mint elfogadni a kialakult helyzetet. Áremelést egyelőre nem terveztem, ám nem tudjuk, mit hoz a jövő – mondta a taxisofőr.

Hozzátette, a mezőgazdasági munkát végzők számára nehezebb, a drága és alig beszerezhető üzemanyag pedig más termékek áremelkedéséhez vezethet.

A másik, állomás mellett várakozó taxistól érdeklődve megtudtam, őt nem érinti az üzemanyaghiány, ugyanis elektromos autóval fuvarozza az ügyfeleket.

Talán ebben rejlik a megoldás…

Megjegyzendő, hogy háttéranyagunk elkészülése óta a kormány felfüggesztette az üzemanyag árának állami szabályozását.

Felfüggesztették az üzemanyag árának állami szabályozását  

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó