220 millió forint összértékű magyar egészségügyi adomány a beregszászi kórháznak; A családok többsége megsínyli a háborút; SOS Ukrajna – pénzadományok kárpátaljai szervezeteknek; Felvételi: Mit írjunk a motivációs levélbe?

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 220 MILLIÓ FORINT ÖSSZÉRTÉKŰ MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI ADOMÁNY A BEREGSZÁSZI KÓRHÁZNAK – A fejlesztéssel magas szintű ellátási rendszer jött létre.

👉 CSENDES KOSZORÚZÁSSAL EMLÉKEZTEK A RÁKÓCZI-SZABADSÁGHARC KEZDETÉRE KÁRPÁTALJÁN – Esze Tamás mellszobránál helyezték el az emlékezés koszorúit.

👉 BEFEJEZIK A SZEMÉTFELDOLGOZÓT MAKKOSJÁNOSIBAN – A hulladékfeldolgozó építését 2012-ben kezdték meg.

👉 EDDIG TÖBB MINT ÖTEZER SZOCIÁLIS KÁRTYÁT OSZTOTTAK KI BEREGSZÁSZBAN – Partnerségi és együttműködési megállapodást írt alá a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat és a Beregszászi kistérség önkormányzata.

👉 RAJTU(N)K A VILÁG SZEME – Simon Rita publicisztikája.

👉 A CSALÁDOK TÖBBSÉGE MEGSÍNYLI A HÁBORÚT – A legutóbbi KISZó-kérdésünkben arról kérdeztük olvasóinkat, hogy az ő családjukat szétszakította-e a háború.

👉 SOS UKRAJNA – PÉNZADOMÁNYOK KÁRPÁTALJAI SZERVEZETEKNEK – Közel 3,5 millió forint gyűlt össze.

👉 HÁBORÚ IDE VAGY ODA, A TARTOZÁST FIZETNI KELL – Mi lesz Ukrajna államadósságával?

👉 AUGUSZTUS 23-IG MEGHOSSZABBÍTOTTÁK A HADIÁLLAPOTOT ÉS A MOBILIZÁCIÓT – Az államfő szerint nem időszerű a katonaköteles férfiak határátlépési korlátozásának a feloldása.

👉 FELVÉTELI: MIT ÍRJUNK A MOTIVÁCIÓS LEVÉLBE? – Minden szaknál elvárás ennek az iratnak a benyújtása.

👉 „…A MŰVÉSZET IGAZÁN A BÉKÉRE ÉPÜL” – Kulcslyuk rovatunk vendége Tóth Róbert festőművész.

👉 „AKKOR ÉRZEM TELJESNEK A NAPOMAT, HA MINDEN PERCÉT KIHASZNÁLOM…” – Interjú Hadar Zsókával, a Nagydobronyi kistérség jogászával.

👉 BAJBAN ISMERSZIK MEG A BARÁT! – Több millió forintos adomány segíti a megye kardiológusait.

👉 A NYUGDÍJ ÉS A TÁMOGATÁSOK FOLYÓSÍTÁSA – A kormány szigorítani akarja az ellenőrzést.

👉 „ITT ÉLNED, HALNOD KELL” – Sokan azonnal elhagyták az országot, de Nagyék a maradás mellett döntöttek.

👉 FELTÖLTŐDÉS A TÁTRÁBAN – A résztvevők felejthetetlen élményekkel gazdagodtak.

👉 SZÁMOS VISSZAÉLÉSRE DERÍTETTEK FÉNYT KÁRPÁTALJÁN – Több millió hrivnyás károk keletkeztek.

👉 VÉGE A TOPLIGÁKNAK: A CITY, A MILAN, A REAL, A BAYERN ÉS A PSG A CSÚCSON – Az angol és az olasz élvonalban az utolsó fordulóra maradt a döntés, Németországban, Spanyolországban és Franciaországban nem voltak ekkora izgalmak, a Bayern München, a Real Madrid és a Paris Saint-Germain már korábban, szinte sétatempóban ünnepelhette a bajnoki címét.

👉 A GYEREKEK KEZÉBEN A CERUZA SZÍVVÉ VÁLTOZIK – A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) nyolcadik alkalommal hirdette meg a Magyar zászló és címer rajz- és esszépályázatot, melyre idén mintegy 2200 rajz és 50 esszé érkezett be szerte a Kárpát-medencéből és a diaszpórából.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó