Csak magyar rendszámú autóval lehet csökkentett áron tankolni Magyarországon

Péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak a magyarországi benzinkutakon csökkentett árú üzemanyagot – Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter adott tájékoztatást a kormány legfrissebb intézkedéseiről a Kormányinfón.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy két ülést is tartott a kabinet a megalakulása óta. Először döntöttek a veszélyhelyzet elrendeléséről, mivel közvetett veszélynek vagyunk kitéve, és a humanitárius katasztrófa lehetősége fennáll, emellett a gazdasági következmények is súlyosak – hangsúlyozta a miniszter.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette, hogy a háború Ukrajna és Oroszország között zajlik, ez fegyveres veszélyt Magyarországra nem jelent,

de humanitáriust igen, sok menekült érkezik hazánkba. A gazdasággal kapcsolatos gondokat is szaporították az események. A háború időszakában is válságállóvá kell tenni a magyar gazdaságot. A miniszter kifejtette, hogy a választók arra adtak felhatalmazást, hogy Magyarország maradjon ki a háborúból, és biztos kapaszkodókat találjon a kormány a korábbi eredmények megvédésére.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a kormány úgy döntött,

péntektől csak a magyar rendszámú autók tankolhatnak kedvezményes áron a benzinkutakon.

A miniszter szerint a benzinturizmus veszélyezteti az ellátásbiztonságot, és ez visszaélés a befagyasztott benzinárral.

Forrás:
KISZó/Hirado.hu

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó