Az ukránok mindössze 2 százaléka viszonyul pozitívan az oroszokhoz

A közvélemény-kutatásból kiderül, keleten támogatják a legtöbben az oroszokat.

Ukrajnában, a háború ellenére is, a lakosság 2 százaléka még mindig jól viszonyul az Orosz Föderációhoz, írja a Suspilne.

A megkérdezettek 92%-a azonban negatívan áll az oroszokhoz. Erről tanúskodik legalábbis a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet májusi felmérése. A szociológusok szerint február elején Ukrajna lakosságának 34%-a pozitív szemlélettel bírt az oroszokról.

„Meg kel említeni, hogy a 2% körülbelül 500 ezer embert jelent, vagyis jelentős számban akadnak még személyek, akik a nyilvánvaló tények ellenére, továbbra is pozitívan viszonyulnak az agresszorhoz” – közölte az intézet.

A szociológusok szerint azonban Ukrajna minden megyéjében túlnyomó többségben vannak azok, akik negatív magatartást tanúsítanak az oroszokkal szemben. Délen a lakosok 90%-a, keleten pedig 85%-a elutasító (február elején 45%, illetve 53%-uk vélekedett jól Oroszországról).

A felmérést 2022. május 13. és 18. között a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet végezte, 2000 válaszadó megkérdezésével, számítógépes interjúk segítségével.

Felmérés: A lakosság 84 százaléka szerint az orosz állampolgárok felelősek a háborúért

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó