A segélyprogrammal munkahelyeket mentenek meg Kárpátalján; Tűzgyújtás a béke jegyében; Magyarország segítséget nyújtott a harcokban elesett Magyar Róbert családjának; A jövőben bizakodók Istenben hisznek; A járvány után a háború is kiüti a kárpátaljai turizmust

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 A SEGÉLYPROGRAMMAL MUNKAHELYEKET MENTENEK MEG KÁRPÁTALJÁN – Az adomány a Beregkövesdi kistérségbe is eljutott.

👉 A CÉL A BEILLESZKEDÉS ÉS A MINDENNAPI ÉLET MEGKÖNNYÍTÉSE – Magyar mint idegen nyelv oktatás Kisvárdán.

👉 TŰZGYÚJTÁS A BÉKE JEGYÉBEN – A Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség kezdeményezése összmagyar eseménnyé, hagyománnyá vált.

👉 A HÁBORÚ KÁROSULTJAINAK GYŰJTÖTTEK – A művészet szeretetének találkozása a jótékonykodással.

👉 ZAVAR A TÉRIDŐBEN – Horváth Sándor publicisztikája.

👉 A JÖVŐBEN BIZAKODÓK ISTENBEN HISZNEKA legutóbbi KISZó-kérdésünk elemzésében Dénes-Zsukovszky Elemér református lelkész elmondta, hogy a Szentírást tartja szem előtt a jelenlegi háborús helyzetben.

👉 MAGYARORSZÁG SEGÍTSÉGET NYÚJTOTT A HARCOKBAN ELESETT MAGYAR RÓBERT CSALÁDJÁNAK – Özvegye és édesanyja megtörten mesélt Róbert elvesztéséről.

👉 UKRAJNA KÜLDETÉSE: ÉLELEM BIZTOSÍTÁSA A VILÁG SZÁMÁRA – Az ukrán élelmiszeripar számos akadállyal és megpróbáltatással szembesült a háború alatt.

👉 MAGYARORSZÁGOT NEM ÉRINTI AZ EU-S SZANKCIÓS CSOMAG – Hosszas vajúdás után megszületett a hatodik uniós szankciós csomag, ami minimalizálja az orosz kőolaj európai felhasználását.

👉 MŰVÉSZLÉT A HÁBORÚ ÁRNYÉKÁBAN – Bacsinszky Ágnes: „Mi a saját frontunkon harcolunk”.

👉 „ARRA ÖSZTÖNZÖM A GYEREKEKET, HOGY EGYRE JOBBAK LEGYENEK” – Kulcslyuk rovatunk vendége Szilágyi Csaba prímás, a Tulipán Tanoda Magyar Népművészeti Iskola hegedűtanára.

👉 „MINDEN ÖSSZEFÜGG MINDENNEL, S MINDENBŐL TANULNUNK KELL” – Interjú Orosz Krisztinával a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének munkatársával.

👉 TÁMAD A DIFTÉRIA, A GYERMEKBÉNULÁS… – Aggódnak a járványügyi szakemberek.

👉 MIKOR KAPHAT NYUGDÍJKIEGÉSZÍTÉST A MÉG DOLGOZÓ SZÉPKORÚ? – Idén májusban számolták újra a juttatásokat.

👉 A JÁRVÁNY UTÁN A HÁBORÚ IS KIÜTI A KÁRPÁTALJAI TURIZMUST – Sok helyen fájhat a turisták hiánya.

👉 FÖLDRÉSZLEGEK KISAJÁTÍTÁSÁÉRT PERELIK A KORRUPT TISZTVISELŐKET – A csalók semmitől sem riadnak vissza.

👉 MERRE TOVÁBB, UKRÁN FOCI? – Nyugat-Ukrajnába vagy külföldre költözhet át a Premier Liga mezőnye.

👉 EGY LEENDŐ FESTŐ-RESTAURÁTOR ALKOTÁSAI – Molnár Krisztina festményeiben ott bujkál színes egyénisége.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó