Szernyei hulladékhelyzet: mi lesz a település melletti szemétteleppel?

Nemrég a Kárpáti Igaz Szó online felületén arról számoltunk be, hogy a szernyeiek életét hosszú ideje ellehetetleníti a településük közvetlen közelében lévő szeméttelep.

Mint ismeretes, a közigazgatási reform után a Bátyúi kistérséghez csatolt községben élők egy csoportja fotókat küldött szerkesztőségünknek a szeméttelepről, melynek eltüntetése érdekében – információik szerint – senki nem tesz semmit. Elpanaszolták, hiába kérik a kistérség vezetésétől, hogy számolják fel a telepet, Bátyúban nem akarják meghallani őket.

Segélykiáltás Szernyéről: számolják fel a település melletti szeméttelepet!

A Szernyét Bátyúval összekötő autóút eleve katasztrofális állapotban van, az út mentén húzódó szeméttelep pedig csak tetézi a bajokat. A helyiek gyermekeiket sem engedik ezen az útszakaszon játszani, biciklizni, mert veszélyes. Nyáron elviselhetetlen bűz, bomló állattetemek, hatalmas, ijesztő patkányinvázió fogadja az arra járókat.

A szernyeiek azt közölték lapunkkal, hogy a náluk felgyűlt hulladéknak megoldott a szervezett elszállítása, de a környékükön nem mindenhol van ez így.

Tájékoztatásuk szerint Bátyúból folyamatosan hozzájuk hordják a szemetet, a kistérség polgármestere pedig semmit sem tesz a szernyeiek nem szűnő panaszai kapcsán, ezért fordultak most lapunkon keresztül a nyilvánossághoz.
Szerkesztőségünk az ügyben megkereste Dmitro Taranenkót, a Bátyúi kistérség polgármesterét, aki elmondta, ismerik a problémát, dolgoznak a kellemetlenség megoldásán.

– Folyamatban van az illegális szeméttelep felszámolásának megszervezése. Az önkormányzat még márciusban megrendelte az ehhez szükséges technikai eszközöket, ám a jelenlegi helyzetben elhúzódnak az előkészületek. Foglaltak a berendezések, így türelmesen várunk – fejtette ki Dmitro Taranenko.

Hozzátette, idő kérdése, és eltűnik Szernye határából a szeméttelep.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó