Lebukott a csapi nő, aki 12 ezer dollárért készített hamis igazolásokat

A migrációs szolgálat, a rendőrség valamint biztonsági szolgálat különleges alakulata közösen végrehajtott akciója keretében őrizetbe vettek egy 38 éves csapi lakost. A rendőrség Facebook-oldalán egy videót is közzétett a nem mindennapi rajtaütésről.

A nőt azzal vádolják, hogy hadköteles férfiaknak olyan igazolásokat árusított, amivel elhagyhatták volna az országot. Minden egyes dokumentumért 12 ezer dollárt kapott a megrendelőitől.

A pénz felét előlegként, a teljes összeget pedig a sikeres határátlépés után kapta meg. A gondosan megtervezett rajtaütésre az Ungvári járási Tiszasalamon határában került sor, amikor a gyanúsított átvette a neki járó pénzösszeget. A nő kocsijának átvizsgálása során a nyomozók pénzt, valamint különböző igazolásokat foglaltak le. Az üggyel kapcsolatban a rendvédelmi szervek további nyomozást folytatnak, hogy kiderítsék volt-e segítőtársa a jelenleg előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsítottnak. Ha bebizonyosodik az elkövető bűnössége, a bíróság akár kilenc év szabadságvesztésre is ítélheti.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó