Újabb kárpátaljai érem a vívó Eb-n

A mindössze 20 esztendős ungvári Vaszil Humennel felálló ukrán férfi kardvívócsapat ezüstérmes lett Antalyában, a vívó Európa-bajnokság hétfői versenynapján.

A Vaszil Humen, Jurij Cap, Andrij Jagodka és Bohdan Platonov összetételű ukrán válogatott a spanyolokat (45:33), a németeket (45:44), és a házigazda törököket (45:43) legyőzve menetelt a döntőbe, amelyben a lengyeleken (45:32) és a franciákon (45:35) túljutó magyar válogatott ellen léptek pástra.  A fináléban viszont alulmaradtak 45:39-re az abszolút favoritnak számító Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás alkotta magyar csapat ellen.

Az első két asszót (5-2 arányban) az ukránok nyerték, 4-10-nél azonban Szatmári Andrásnak sikerült faragni a hátrányból, aki akkor már világbajnok volt a felnőttek közt, mikor ukrán ellenfele, Humen az U17-ben nyerte meg ugyanezt a címet. A 9-5-ös vívásával Szatmári még nem tudta átvenni összesítésben a vezetést, de rögtön utána Gémesi igen. Innen sem volt még sínen a meccs, Szatmárin egy 9-4-et hozott a legjobb ukrán, Jagodka, így 30-29-es ukrán vezetéssel kezdődött az utolsó tizenöt tus. A kiszálló asszóját azonban mindhárom magyar megnyerte. A Szilágyi-Szatmári-Gémesi-Decsi négyes második Európa-bajnoki címét hódította el, elsőszámú esélyesként. Az ungvári Vaszil Humennel felálló ukrán csapat az ezüstéremmel vigasztalódhat.

Mint arról korábban beszámoltunk, a női párbajtőrözőknél a kárpátaljai Vlada Harkova aranyérmet nyert az Antalyában zajló vívó Európa-bajnokságon. Részletek itt:

Vívó Eb – Kárpátaljai aranyérem női párbajtőrben

 

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó