EU-tagjelölti státusz Kijevnek: a valós út még hosszú; Erdélyből érkezett segítség Beregszászba; A szülők többségének fejtörést okoz a szünidő; Új élet a háború árnyékában

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 „NEM HANYATLIK AZ ADAKOZÁSI HAJLANDÓSÁG” – Erdélyből érkezett segítség Beregszászba.

👉 EU-TAGJELÖLTI STÁTUSZ KIJEVNEK: A VALÓS ÚT MÉG HOSSZÚ – A tagjelölti státuszt azzal a feltétellel adták meg, hogy számos területen további lépéseket várnak el Kijevtől.

👉 KÁRPÁTALJA TÚLTERHELT: MEGSZÜNTETIK A MENEKÜLTEK INGYENES ÉTKEZTETÉSÉT – Az ebédek ára átlagosan 50 hrivnya.

👉 A KISTÉRSÉGET ÉRINTŐ PROBLÉMÁKRÓL TÁJÉKOZÓDOTT BABJÁK ZOLTÁN – A hét elején Babják Zoltán polgármester fogadónapot tartott a beregszászi adminisztratív szolgáltatásokat nyújtó központban, melyre előzetesen 28 személy jelentkezett.

👉 A KJI ELSŐ ÉVTIZEDÉT MÉLTATTÁK – A Kisebbségi Jogvédő Intézet (KJI) idén ünnepli fennállásának tízéves évfordulóját.

👉 ÚJ ÉLET A HÁBORÚ ÁRNYÉKÁBAN – Egy harkivi nő menekülésének története.

STATISZT(IK)ÁK – Bujdosó Ivett publicisztikája.

👉 A SZÜLŐK TÖBBSÉGÉNEK FEJTÖRÉST OKOZ A SZÜNIDŐA legutóbbi KISZó-kérdésünk elemzéséből kiderült, hogy a szülők többsége elképesztő logisztikai bravúrra kényszerül a nyári felügyelet megoldásában.

👉 APÁK NAPJA A NAGYCSALÁDOSOKNÁL – Mindenki itt képzeli el a jövőjét családja kötelékében, és a sorsát az Úr kezébe adja.

👉 KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS, EGYMÁS SEGÍTÉSE – Újra fogad a Vadvölgy Panzió.

👉 MI TÖRTÉNIK AZ ÁRFOLYAMMAL, A BANKBETÉTEKKEL ÉS A HITELEKKEL? – A központi pénzintézetnek meg kell hallania a bankárok szavát.

👉 ZENE, AMI ÖSSZEKÖT – Háborús időben is színpadon a Magyar Melódiák.

👉 HATÁROKON ÁTÍVELŐ ÖSSZEFOGÁS – A Mi visszük tovább, együttes erővel! elnevezésű ifjúsági kezdeményezés célja, hogy összefogja a hármashatár mentén élő magyar fiatalokat.

👉 „NÉHA TÚLBONYOLÍTOM A DOLGOKAT…”Kulcslyuk rovatunk vendége Páva Judit, a Péterfalvai Református Líceum fizika-matematika tanára, a Tiszapéterfalvai Szakképzési Központ oktatója, a Rákóczi Szövetség nagyszőlősi koordinátora.

👉 „OLYAN GYÜLEKEZETET SZERETNÉK, AHOL TESTVÉRI KÖZÖSSÉG ÉS EGYETÉRTÉS VAN” – Bodnár Miklóssal Nagygejőc református lelkészével beszélgettünk.

👉 MINDEN TIZEDIK EMBERNEK VAN SZENVEDÉLYBETEG ROKONA VAGY ISMERŐSE – Június 26: kábítószer-ellenes világnap.

👉 MÉG MINDIG AZ ANYANYELVI OKTATÁS JAVÍTÁSÁN DOLGOZIK – Hogyan él most? című sorozatunk vendége Ambrus Pál, aki 1989-től 2004-ig a Técsői Hollósy Simon Középiskola igazgatója, 2004-től 2005-ig a Técsői Járási Állami Közigazgatás elnökhelyettese, 2006-tól 2016-ig a Técsői Magyar Tannyelvű Bentlakásos Líceum igazgatója volt, a Técsői Magyarok Oktatásának és Kultúrájának Fejlesztéséért Jótékonysági Alapítvány elnöke, az UMDSZ Técsői Járási Szervezetének elnöke.

👉 BARANGOLÁS HAJNALI ÖSVÉNYEKEN – Időutazás egy vadász emlékeiben.

👉 TOVÁBBRA IS TEVÉKENYEK AZ UKRÁN EMBERCSEMPÉSZEK… – A háború mellett az ukrán embercsempészek aktív ténykedése is kiemelt téma a szomszédos országokban.

👉 KÁRPÁTALJAI BRAVÚROK A TÖRÖKORSZÁGI VÍVÓ EB-N – Két ungvári medál Antalyában: Vlada Harkova arany-, Vaszil Humen ezüstérmes.

👉 A ROCKER TETOVÁLÓMŰVÉSZ – Belovics György számára nincs lehetetlen.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó