KMNE: Ép testben ép lélek

Ezt vallja a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete is. A jó időt kihasználva az egyesület nemrég újra megszervezte többnapos biciklitúráját, a Szatmár-Beregi körtúrát.

A 22 fős társaság Asztélyból indult útnak. Az első megálló a Tarpai kilátó volt, ahol megpihentettek. A felnőttek már rutinos kerékpározók, de akadtak olyan gyerekek, akik most először indultak ilyen hosszú útra. Ez azonban nem okozott fennakadást. Az estét már Tivadarban, a Hét Csillag Üdülőben töltötték. A vacsora után az üdülő játszóterén zárták a napot.

Másnap korán reggel ismét kerékpárra pattantak, hiszen aznap 40 kilométer várt rájuk. Az első megálló a Penyigei Lekvárium volt, ahol a résztvevők finom lekvárokat kóstolhattak. Ebéd után meg sem álltak Fehérgyarmatig. Innen a következő állomásuk a Túristavádi vízimalom volt, ahonnan tovább tekertek Szatmárcsekére és Nagyarra. Az út nem volt unalmas, hiszen egy-egy pihenőt és fagyizást is beiktatva megálltak és megtekintették a helyi látványosságokat. Az egésznapos körtúra végállomásaként visszatértek a tivadari szálláshelyre, ahol kellemesen elfáradva, vacsora mellett tartottak élménybeszámolót.

A harmadik nap reggelén a résztvevők a testi táplálék után lelki útravalót vettek magukhoz. Az istentisztelet után hazaindultak.

A program támogatásáért köszönet illeti Magyarország Kormányát, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t!

Orosz Krisztina,
a KMNE munkatársa

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó