Foglyokat cseréltek Ukrajnában

A háború február 24-i kitörése óta a legnagyobb létszámú fogolycserére került sor szerdán, írta a Korrespondent.net ukrán hírportál.

A Védelmi Minisztérium hírszerzési főosztályának közleménye szerint 144 ukrán katona nyerte vissza a szabadságát, többségük a mariupoli Azovsztal acélipari üzem területéről került orosz fogságba. Kiemelték, hogy az eddigi legnagyobb létszámú fogolycserére került sor.

A fogolycsere keretében szabadon engedett 144 katona között van, az Azovsztal-üzemet védő 95 ukrán harcos, az Azov ezred 43 tagja. A Nemzeti Gárda 59, a tengerészgyalogság 30, az Ukrán Fegyveres Erők 28, az állami határőrszolgálat 17, a területvédelmi zászlóalj 9 tagja és egy rendőr nyerte vissza a szabadságát.

A közlemény szerint 23 tiszti és 69 őrmesteri rangban szolgáló katonát engedtek el az oroszok. A legidősebb hadifogoly 65, a legfiatalabb 19 éves. Többségük súlyos sérülésekkel került a megszállók fogságába.

A hírszerzési főosztály arról nem közölt információt, hogy az ukrán hadsereg hány orosz állampolgárt engedett el a sajátjaiért cserébe.

Kapcsolódó írásunk:

A mariupoli Azovsztalból 2500 katona került orosz fogságba

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó