A háború újabb ungvári áldozatától vettek végső búcsút

Pénteken katonai tiszteletadás mellett helyezték örök nyugalomra Konsztantin Litvint. A 49 éves katona június 20-án az orosz megszállók elleni hadműveletekben vesztette életét a Luhanszk megyei Mirna Dolina település közelében.

Az Ungvári Városi Tanács közleménye szerint Konsztantin Litvin a Lemberg megyei Boriszlavban született. Sorkatonaként került Ungvárra, amikor letelt a két év, maradt a seregben továbbszolgálóként. Később az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) Kárpátalja megyei kirendeltségénél dolgozott. Bár az utóbbi néhány évben a civil szférában tevékenykedett, miután február végén kitört a háború azonnal jelentkezett a seregbe, az A7089-es egység törzsőrmestereként teljesített szolgálatot. A katona június 20-án az orosz megszállók elleni hadműveletekben vesztette életét a Luhanszk megyei Mirna Dolina település közelében.

A férfit édesapja, felesége és két lánya gyászolja!

Pénteken vesznek végső búcsút Jevhen Holovcsenkótól, a munkácsi területvédelmi zászlóalj tagjától. A 33 éves katona június 26-án bevetés közben esett el az orosz megszállókkal folytatott harcok során.

Konsztantin Litvin az orosz-ukrán háború sokadik ungvári áldozata:

Kapcsolódó cikkünk:

Háború: folytatódnak a katonatemetések Kárpátalján

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó